חוב 2008-2014
שלום קיבלתי תשלום חוב עבור תקופה של 7 שנים ואני לא יודעת מאיזה כיוון להתחיל לאכול אותו. בנוסף אני ממש מבולבלת, על מה אני משלמת? על נוכחות פיזית של הטלוויזיה בבית, גם אם היא לא שלי (שייכת לבעלת הבית), או על החיבור לכבלים, שעליהם גם ככה גובים לא מעט כסף (חברות כמו הוט ויס). מכל התקופה הייתי מחוברת ליס סך הכל 3 שנים. כיום יש לי טלוויזיה, אך היא לא פעילה, אני עדיין צריכה לשלם? מה לגבי התיקונים לחוק, האם הם חלים גם רטרואקטיבית? למשל פטור לחיילים בודדים שהתקבל ב-2011 (אחרי שהשתחררתי). או התיקון לחוק שפוטר מתשלום במידה והטלוויזיה אינה מחוברת לכבלים שעבר ב-2012? אני די אבודה, ממש ממש אשמח לעזרה!
יוליה שלום : פעם ראשונה שאני שומע שהיה חוק שפוטר מתשלום אם הטלווזיה אינה מחוברת לכבלים האם את בטוחה בזאת - יש לך קישור לחוק / כתבה בנושא תודה אלחנן 054-4914457
לא, לצערי אין לי קישור ואני גם לא בטוחה, לכן העלתי את הנושא כאן. ראיתי התיחסות לכך באחד הפורומים והייתי רוצה לדעת אם זה באמת נכון.
ביום 11.8.14 נכנס לתוקפו חוק השידור הציבורי 2014. נקבע, כי רשות השידור במכתוכנתה וכן הטלוויזיה החינוכית ייסגרו, ובמקומן יוקם תאגיד חדש. עוד קובע החוק, כי אגרת הטלוויזיה תבוטל עם הקמת השידור הציבורי החדש, ועם הפסקת פעילותה של רשות השידור. החוק מחייב תשלום אגרה תקף ומחייב ונועד להבטיח – עד להקמת התאגיד החדש – את קיומו של שידור ציבורי הבנוי על תכנים איכותיים. רשות השידור מיידעת בימים אלה על מבצע שיסתיים ביום 27.2.15 להסדר חובות העבר לרשות השידור עד שנת 2014 בלי הצמדה וקנסות. לאחר מועד זה תפעל רשות השידור לגביית החובות שלא יישולמו באמצעי אכיפה מוגברים.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים