מה ההגדרה המשפטית המדויקת ל"מתגורר בדירה" ??
שלום נילי אמא שלי היא גימלאית (אזרחית ותיקה). היא בעלת שתי דירות - שבאחת מהן גם אני גר כרגע. היא מיתגוררת יחד איתי מספר ימים בשבוע ובשאר הימים היא בדירתה השניה. בתעודת הזהות שלה ושלי מופיעה אותה כתובת של הדירה הראשונה שלה שבה אני גר כרגע. כלומר רשמית - אני והיא רשומים כדיירים באותה דירה. במצב הנוכחי אנו פטורים מלשלם אגרה כי היא אזרחית ותיקה. השאלה שלי - האם יש הגדרה מדויקת בחוק ל"מתגוררת בדירה" לצורך פטור מאגרת טלוויזיה? כלומר האם מספיק שהיא תישן בדירה פעם אחת בשבוע או צריך שהיא תישן את רוב הימים של השבוע בדירה? האם היא בכלל צריכה לישון בדירה כדי להיחשב דיירת או מספיק שזה הכתובת הרשומה בתעודת הזהות שלה? האם רשות השידור יכולה לטעון בתביעה משפטית נגדי שעל פי בדיקה וחקירה פרטית שערכה, אמי האזרחית הותיקה "לא ממש" מיתגוררת בדירה, או לא מיתגוררת בדירה "במידה מספקת" או אפילו לא מיתגוררת בדירה בכלל? תודה
שאלה מקורית בהחלט!! פטור הוא עפ"י ת.ז. לדעתי בכדי למנוע בעיות שבדירה אחת היא תהייה פטורה ובדירה השניה - שלם אתה את האגרה. מדובר בסכום זעום של כ - 300 ש"ח לשנה, זה עדיף מאשר להסתבך אדם אחד לא יכול לגור בכמה דירות בעיקרון, אך אם היא הייתה לבדה מילא, אבל העבודה שגם אתה שם משנה את פני הדברים
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים