לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי אמסלם

אגרת טלויזיה- מחשב

שלום אני בחור ישיבה נשוי, שגר בשכירות, ושלחו לי אגרת טלויזיה. התקשרתי לרשות השידור והיא אמרה שאם יש לי מחשב מעל 19 אינצ' אני חייב לשלם את אגרת הטלויזיה. עכשיו אין לי במחשב שום כרטיס טלויזיה או משהו כזה, אני בסך הכל גולש באינטרנט ובמייל ורוצים לחייב אותי לשלם כי המסך שלי הוא 22 אינצ'. האם זה נכון?

מנהל הפורום

מעניין...לא ידוע לי...בדקתי שוב בתקנות רשות השידור ולא מצאתי כל הוראה בעניין גודל המסך...

מיכאל

לכן, על פי הבנתי, כיום, אין מנוס עבור מי שרכש טלוויזיה. לא משנה עבור איזה שימוש (שאיננו כולל קליטת שידורים) תוכוון הטלוויזיה - בכל מקרה בעליה יחוייב באגרה. הדרך היחידה לשינוי עוברת רק דרך פרשנות עדכנית שתנתן ע"י בג"ץ ותוכר כתקדים, או לחילופין חקיקה כמובן.

מנהל הפורום

דומני שלא קשור בכלל לגודל המסך...לא יודעת בוודאות...מסך טלוויזיה משמש כצג בלבד - אינו מחובר לכבלים, ללוויין או לממיר עיד"ן פלוס אם רכשתם מסך טלוויזיה, והוא משמש כצג בלבד - אינו מחובר לכבלים, ללוויין או לממיר עיד"ן פלוס - אינכם צריכים לשלם אגרה. עם זאת, עליכם להיות אקטיביים בעניין, ולא להמתין לדרישת התשלום. הנה כמה פעולות שכדאי לכם לנקוט: • פנו בכתב לרשות השידור, והודיעו כי רכשתם טלוויזיה, אך היא אינה משמשת מקלט לשידורי טלוויזיה, אלא אך ורק צג שמחובר למחשב. • ציינו בפנייתכם לרשות כי החל ממארס 2011 אין יותר שידורים אנלוגיים בישראל, ולכן המסך שברשותכם אינו יכול לשמש מקלט - למעט מסכים שבהם ממיר עיד"ן מובנה. כדאי להזכיר באותו עניין גם את פסק הדין בתיק של קולנוע חדש בע"מ נגד רשות השידור (ראו פירוט בכתבה). • במכתבכם לרשות השידור, בקשו שיגיע טכנאי-בודק מטעם הרשות כדי לאמת את ההצהרה שלכם. כמובן, כדאי שתהיו מוכנים לבדיקה כשהטכנאי יגיע לביתכם.

מיכאל

האם מה שנרשם אכן נכון באופן ודאי: "..אם רכשתם מסך טלוויזיה, והוא משמש כצג בלבד - אינו מחובר לכבלים, ללוויין או לממיר עיד"ן פלוס - אינכם צריכים לשלם אגרה". רשות השידור בודקת על פי מבחן הפונקציונליות וההתכנות בלבד. קרי: היה ולאדם כלל המרכיבים המאפשרים קליטת שירותי טלוויזיה - הרי הוא יחוייב באגרה, ללא קשר אם נעשה שימוש מעשי או לא. בהקשר זה, על פי תגובת רשות השידור, היא איננה מקבלת (על פי דבריה) את פסק דין "קולנוע חדש" כתקדים, מפאת התקבלותו בבית הדין המחוזי ולא העליון. בנוסף, רשות השידור גם דוחה את את הטענה שהחל ממארס 2011 לא ניתן לקלוט שירותים אנלוגיים. המצב הגיע לאבסורד, כמו כאן: http://www.themarker.com/technation/1.1894229 מה יהיה?!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור