איומים חוזרים ונשנים על ידי משרד עוד פרנקל - בגין אגרת טלוויזיה
שלום בשנה וחצי האחרונות אני מקבלת אין ספור מכתבי איום ממשרד עו,ד פרנקל בגין אגרת טלוויזיה שכביכול לא שולמה על ידי מאז 2006 משום מה הם החליטו שנשעתה שיחת טלפון איתי (משהו שלא קרה מעולם) ושאני אמרתי לנציג מטעמם שהיה לי מקלט טלויזיה מאז 2006. רכשתי מקלט רק לפני כשנה וחצי ומייד עם רכישת המקלט שילמתי אגרה - למרות שרכשתי רק באפריל שילמתי עבור שנה שלימה מתוך חוסר רצון להתחשבן על קטנות מה שנקרא אחרי ששילמתי את הפעם הראשונה התחילו להגיע מכתבים מהם שטוענים שיש לי טלויזיה מאז 2006 ושאני חייבת להם מעל 3500 ש"ח - לא ממש זוכרת את הסכום שלחתי המון מכתבים והסברתי אין סוף פעמים ניסיתי לשוחח טלפונית עם אנשים במשרד עו"ד אך אין עם מי לדבר מה עושים?
משרד זה מקבל עמלה על גביית חובות. ממש לא מענין אותם מה החוק ומה המציאות, בפועל לכאורה הם רוצים להוציא ממך כמה שיותר כדי להגדיל את עמלתם. מה לעשות, יש כאלה המתקראים עורכי דין אבל כנראה רק כך הם מסוגלים להתפרנס. מה עושים: פונים במכתב רשום עם אישור קבלה אל אגף הגביה של רשות השידור, כאשר המכתב מופנה אל אברהם כ"ץ ראש האגף. מציינים כי מעולם לא היתה לך טלביזיה עד לתאריך בו רכשת והודעת על כך כחוק. היות ואין כל אישור או הוכחה אחרת, הרי ששליחת עורכי הדין על מנת שיטרידו אותך ויאיימו עלייך באופן המזכיר את גובי העולם התחתון מציגה את אגף הגביה והעומד בראשו כאחרון הסחטנים נהעבריינים. היות ואותם עורכי דין מייצגים את האגף הרי שכל מעשיהם כאילו נעשו על ידי אנשי האגף אשר לעומד בראשו אחריות לפעולתם. הנך דורשת מיד להפסיק להטריד אותך בדרישות חסרות בסיס חוקי, ודורשת אישור כתוב על היחעדר כל חוב מלפני המועד בו הודעת על רכישת מכשיר טלביזיה. את מודיעה כי כל טענה כביכול וכאילו דיברו איתך בטלפון היא טענת שווא, שקר מופגן וזדוני אשר כל צעד של גביה או איומים בעקבותיו עלול לכאורה לעלות לכדי עבירה בפלילים. התעלמות מהודעות שלך קודמות בענין זה אינה תואמת את דרישות היושרה אשר רשות מנהלית ממלכתית אמורה להתנהל על פיה. מצורף למכתב זה תצהיר משפטי אשר יתן תוקף מתאים להודעתי ובסיס להפסקת ההטרדה שלכם ושל שלוחיכם. -------------------- טוב, זה בערך המכתב שאת כותבת בניסוח המתאים. בנוסף את הולכת לכל בית משפט בסביבה בשעות הבוקר יש שם עורך דין צעיר המבצע תורנות של עורך דין ציבורי. אישור תצהיר אצלו עולה 61 ש"ח או משהו כזה. בתצהיר כותבים: אני...... ת.ז. מצהירה כי מעולם לא היה לי מקלט טלביזיה עד ......... (תאירך שהודעת עליו). מצהירה כי הודעתי לרשות השידור על רכישת המקלט כחוק וכי הודעתי לרשות השידור מספר פעמים על היעדר מכשיר מלפני המועד הנ"ל. תצהיר זה נעשה לתמיכה ומתן תוקף להודעותי בענין זה לרשות השידור. הבנת את הרעיון? מה שיקרה זה כך: אנשי אגף הגביה יתעלמו מהמכתב. הם נוהגים בניגוד לחוק אבל זה הנוהג הרגיל שם. אחרי שבוע את שולחת מייל לנציב התלונות של הרשות על כך שהם מתעלמים מהודעותיך וממכתבך בענין הצהרה על אחזקת מקלט. הוא ישלח מייל אליהם ויבקש לפעול. גם עליו הם מצפצפים, אז אחרי שבועיים את פונה למבקר המדינה בתלונה על כך שבניגוד לתקנות ולחובתם, אנשי אגף הגביה לא עונים לך ענינית ומתעלמים ממכתביך ומטרידים אותך באיומים אשר ספק אם עומדים בגדרי החוק. שם, אצל מבקר המדינה, רשעות השידור מספקת עבודה לעורכת דין במשרה מלאה. היא תפנה לראש האגף, ואז אולי יסתדרו הדברים. לשמור העתקים מכל דבר ששלחתם או שתקבלו. לסכם ולתעד כולל שמות ותאריכים ושעות של כל שיחת טלפון. גילוי נאות: אינני משפטן, רק למוד נסיון.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים