עבודה ביום ובלילה בפרק זמן של 24 שעות
אני עובד במשרה מלאה המוגדרת כ 9 שעות יומיות 08:00 ועד 17:00 . בעקבות מהות העבודה נדרש מאיתנו לעבוד גם בלילה ( סגירת כבישים מהירים מתאפשרת בשעות 21:00 ועד 05:00 בבוקר ). מהות העבודה בלילה הינה עבודת גובה על סל וטיפול במערכות חשמל של שילוט הכוונה אלקטרוני לנהגים . אנו עובדים במהלך היום ויוצאים לעיסוקים פרטיים בשעה 17:00 ומתחילים מחדש באותו היום בשעה 20:00 ועד גבול היתר העבודה המוגדר לשעה 05:00 ( ומשם קיפול ציוד ונסיעה הביתה ). לעיתים אנו מסיימים מוקדם יותר 02:00 עד צפונה לגבול היתר העבודה לסגירת הכביש . המעסיק מצידו טוען שהכל ע"פ חוק ודורש מאיתנו להגיע לעבודה לאחר 8 שעות מנוחה מסיום העבודה בלילה . במידה ואיננו מגיעים המעסיק לא משלם לנו על היום למחרת אלה אם כן אנו מעוניינים שישולם ע"ח יום חופש . לאחר שסירבנו לעבוד ללא תשלום מלא ביום למחרת נמסר : 1 - הוא יתן צ'ופר של 3 שעות ביום למחרת וכל שאר השעות ע"ח העובד ( אחרי הכל קיבלנו 100% על שעות הבוקר + 200% על שעות הלילה שמעבר לשעה 22:00 ) 2 - הוא עדיין מתעקש שהוא פועל ע"פ חוק ומספיק 4 שעות מנוחה בין היום ללילה . 3 - הוא מוכן לוותר לנו ולתת אופציה ליציאה הביתה בשעה 14:00 למי שמבקש ולהשלים את 3 השעות על חשבונו אבל עדיין בסיום עבודת הלילה 8 שעות מנוחה ובחזרה לעבודה אם לא יוריד בשכר ביום שלמחרת . אנו עובדים בגובה - רתמות בטיחות על מנוף מתוך סל הרמת אדם . אנו עובדים על ציוד חשמלי 220V . מלבד לעבודות הלילה אנו מבצעים גם כוננות לילה עבור תקלות שדין יציאה לעבודה במהלך הכוננות שווה לדין עבודת לילה מתוכננת כפי שתיארתי מעלה . אני יודע שלחלקינו וגם לי הדבר ניתן לביצוע אבל אנו אובדי עצות לאור אי התשלום ביום שלמחרת . קשה מאוד להכניס היגיון למעסיק ואף לא ניתן יהיה להוכיח את זה ( 30 מנהלים שניתן להשליך עליהם את האחריות תוך בילבול והטעיה ) ולשאלתי : האם הוא אכן פועל ע"פ חוק ? האם זה חוקי להעסיק אותנו בבוקר וגם בלילה כפי שתיארתי מעלה ? האם זה נכון שבסיום עבודת הלילה לאחר שעבדנו גם ביום החוק מחייב אותנו להגיע לעבודה לאחר 8 שעות ולא יורידו לנו כסף מהשכר ? תודה רבה
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי, משרדנו עומד לרשותך. עו"ד אריק שלו arik.shalev@law-shalev.co.il ייעוץ אישי- .073-2505384
אריק תודה רבה. למרות שאינני מעונין להתחיל בהליך משפטי אצור איתך קשר . תגובתך אומרת המון ותודה לך על כך . רועי .