מיכל

שותפות בעסק

אריק שלום, אני בעלת עסק עצמאי (עוסק מורשה ללא עובדים שכירים) מזה מספר שנים. לאחרונה התקשרתי עם חבר לצורך צרופו אל העסק כשותף שווה. ההסכם בינינו נעשה בעל פה (מאחר והיינו מיודדים לפני כן) ולפיו השותף המיועד בשלב הראשון יכיר את העסק ובשלב השני ישתלב כשותף פעיל אשר יתחלק באופן שווה בהכנסות. לאחר שישה ימים שבהם הצגתי בפניו את העסק, (פעילות בעבר ובהווה, חוזים, הכנסות, מחזור חודשי, היכרות עם לקוחות, סודות מקצועיים וכו'...) השותף המיועד הודיע כי אינו מעונין להשתלב בעסק ואף דורש כעת תשלום עבור ששת ימים אלו תוך הצגתן כ"תקופת חפיפה". זאת מבלי שהסכמנו או הזכרנו בעבר תשלום עבור ימים אלו. אני חושבת שלא זו בלבד שהדרישה לתשלום אינה מוצדקת מפני שלא הוסכם על כך מראש ואף נגרם לי נזק כלכלי שכן הקדשתי זמן עבודה ומשאבים לצורך כך. אודה לך אם תעזור לי להבין מי מבינינו הצודק. תודה מיכל

עו"ד אריק שלו

באם ניתן להוכיח כי אכן התקיימו יחסי עובד מעביד, אזי השותף זכאי לקבל שכר בגין עבודתו. בסופו של דבר, המילה האחרונה היא של בית הדין לעבודה. עו"ד אריק שלו arik.shalev@law-shalev.co.il ייעוץ אישי- .073-2505384