התפטרות לאחר חופשת לידה ארוכה
הי. יש לי שאלה מעט מורכבת: אני כתשעה וחצי חודשים לאחר חופשת הלידה. עד הלידה עבדתי כ-5 שנים במקום מסודר בשליש משרה, בתוספת שעות נוספות. השעות הנוספות היוו את רוב משכורתי. במקום העבודה נהוג כי כל עובד "תורם" אחה"צ אחד על מנת שהמקום יתן שירות גם בשעות אלה. לאחר כמה חודשים ששהיתי בחופשת לידה, התקשרה המנהלת המקצועית שלי ליידע אותי שקיצצו בארגון את כל השעות הנוספות, ושאדע להערך ולמצוא לי מקורות פרנסה נוספים. יש לציין שאני עצמאית באופן חלקי בנוסף על משרה זו. בחודשים הבאים עמלתי על הגדלת ההכנסה מהעיסוק העצמאי שלי, והצלחתי יפה, אך על חשבון שעות אחה"צ. כשדיברתי עם המנהלת על חזרה לעבודה ביקשתי שיאפשרו לי לא לעבוד אחה"צ, מאחר ואני צריכה להתפרנס ממקורות נוספים אחה"צ ורוצה להקדיש זמן לילדים שלי בזמן הנותר. קיבלתי תשובה שלילית, וביקשו שרק אודיע להם במידה ואני לא חוזרת כדי שימצאו לי מחליפ/ה. אין לי רצון להמשיך במקום העבודה בתנאים האלה. יש לציין כי אלו התנאים שהוגדרו בכניסה לעבודה, אבל עם השנים השעות הנוספות הפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמשרה, וכשאני חוזרת עכשיו המצב שונה. בנוסף יש לציין כי במידה ומתפשרים על שעות אחה"צ אני מעוניינת במשרה. האם התפטרות כזו נחשבת פיטורין? ומה הצעד הבא שלי? תודה רוני