לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבי

בטוח מנהלים / פנסיה - חוזר על שאלה בצורה ברורה

השתלשלות העניינים היא זו: 1. התחלתי לעבוד 2. הציעו לי ביטוח מנהלים זמני ל-6 חודשים 3. כדרך אגב וכחתימה על כל טפסי החוזה חתמתי גם על הטפסים שקשורים לביטוח מנהלים זמני זה (הם בידי המעביד ואולי גם בידי סוכן הביטוח - אני לא יודע) בין השאר חתמתי גם על הצהרת בריאות של 4 שאלות (כולל האם יש לי 35% נכות או יותר) בעצם החתימה הצהרתי שאין לי נכות של 35% ומעלה (מדובר בהצהרה לא נכונה) מכיוון שאינני מעוניין לחשוף את מוגבלותי לידי המעסיק או סוכנות הביטוח לדעתי המעסיק לא חתום על המסמך 4. לא עשיתי את ביטוח המנהלים הזמני (לא קיבלתי הוראה מהמעביד לעשותו ומבירור הבנתי שאין לעשותו אלא רק את הקבוע ולאחר 6 חודשים) 5. עברו 6 חודשים והציעו לי סידור קבוע: או ביטוח מנהלים (עם הצהרת בריאות של 4 שאלות כולל על הנכות) או קרן פנסיה (ללא הצהרה בריאות ועם כיסוי כל מקרה ביטוחי/רפואי תוך 5 שנים גם אם לא מדובר על בעיה קיימת בעת עריכת הפוליסה) 6. בחרתי ב'קרן פנסיה' השאלה היא האם אני צפוי לבעיות בהגשת תביעה? האם הם יכולים לטעון לחוסר תום לב? האם יש בכלל רלבנטיות לחתימה שלי עם קרן הפניסה מכסה הכל בלאו הכי (תוך 5 שנים) ? האם אני צפוי לבעיה במידה ויהיה מקרה ביטוחי/רפואי של תביעה - האם הצהרת הבריאות השקרית המקורית על מסמך שלא יושם בסוף וגם לא קשור לקרן פנסיה יכול להשפיע לרעה על סיכויי לקבל פיצוי מהביטוח? "חייבים פי חוק לשמור בסוד את פרטי הצהרת הבריאות ולא להעבירם למעביד" - אבל המעביד הוא לשנתן לי את המסמכים של הביטוח המנהלים הזמני מלכתחילה ואף קיבלם בחזרה.... "להתייעץ עם סוכן הביטוח המחוייב"- זו בעיה כי אז אחשוף את מוגבלותי ואת ההצהרה הלא נכונה המקורית, מה שעלול להביא לידיעת המעסיק בעניין תודה מראש

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה