מספר שאלות
שלום, התחלתי לעבוד לפני חודשיים לאחר שסיכמתי עם המעסיק בע"פ כי ישולם לי סכום ברוטו גלובלי מסויים שלא כולל נסיעות, המשולם לחוד. לאחר המשכורת הראשונה גיליתי כי למעשה המעסיק גילם לי בתוך הברוטו גם את הנסיעות (דבר שפוגע משמעותית בגובה השכר שלי). בנוסף הורד לי יום עבודה אחד. ניגשתי אליו ישר ואמרתי שזה לא מה שסיכמנו והבהרתי לו שלא אוכל לעבוד בתנאים כאלה (לא אציין את סכום הברוטו אך אומר שמדובר בסכום די נמוך ביחס לשעות העבודה 7 עד 8 ועבודה בימי שישי עד הצהריים). תחילה המעסיק משך אותי מספר פעמים עד אשר ענה לי שהוא יבדוק את זה ויחזור אלי. עוד יצויין כי כל התלוש שגוי למשל מספר השעות שמצויין הוא 166 למרות שבפועל עבדתי מעל 240 שעות, רשום שם 7.44 שעות ביום למרות שבפועל זה 9 שעות לכל הפחות ועוד שלל עיוותים למיניהם. אני די בטוח שהמעסיק מנסה למשוך אותי והוא לא מתכוון לשלם לי מה שסוכם. במידה ואני רואה ב10 לחודש ששוב משולם לי סכום שגוי כיצד עלי לפעול באופן היעיל ביותר בכדי למצות את זכויותיי? ברור לי כי המעסיק פועל בניגוד לחוק בין אם שהוא לא משלם שעות נוספות, דמי הבראה וכו' אך כל שאני רוצה הוא לקבל את מה שמגיע לי ומה שסיכמנו עליו. בנוסף רציתי לשאול מהו הסכום שנהוג לשלם כאשר אני משתמש ברכב שלי ומשלם דלק עבור נסיעות במסגרת העבודה (לא כולל הנסיעות היומיות לעבודה ובחזרה).