סיגי

עזיבת עבודה בעקבות לידה

שלום,הנני עובדת 21 שנה בחברה ומבוטחת בפנסיה ותיקה,הנני בהריון ומתכננת לעזוב את העבודה על מנת לטפל בתינוק,שאלתי היא: האם מי שמבוטח בפנסיה ותיקה אוטומטית חתום על סעיף 14?כי נאמר לי שאם אני בותיקה אז לא החתימו בתיק האישי אבל כל מי ששיך לפנסיה זו חתום על סעיף זה אוטומטית.שאלה חשובה לא פחות:השכר שלי מורכב ממס' סעיפים כלומר:יסוד סכום קבוע+תוספת תפקיד סכום קבוע לאורך השנים+נסיעות רכיב קבוע לאורך השנים ולא מושפע מהנסיעות שמשולמות בנפרד (דרך של המעסיק להעלות את הברטוט מבלי לשלם הפרשות סוציאליות),האם לפיצויי פיטורים אני זכאית לקבל לפי שכר כולל של שלושת רכיבים אלה או שאני צריכה להוריד את סעיף הנסיעות (למרות שהוא קבוע 2000 ש"ח בחודש).לאורך השנים סכום זה מכובד ואני לא רוצה לוותר עליו עצם היותו כותרת נסיעות אך לא קשור לנסיעות,אני מקבלת בנוסף נסיעות יומיות לפי מס' הימים בחודש שעליהם אני יודעת שלא אקבל. אודה לך על תשובתך. בברכה,סיגי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, עובד מתפטר אינו זכאי לפיצויי פיטורים, למעט קבלת צבירת הפיצויים מההסדר הפנסיוני שלו בהתאם להפקדות המעביד לפיצויים בשיעורים הקבועים לפי צו ההרחבה בדבר פנסיה חובה בכלל המשק. מדובר בדרך כלל בסכומים נמוכים מחבות הפיצויים של המעסיק. יחד עם זאת, אם כספי הפיצויים מופקדים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים לקצבה בשיעורים גבוהים יותר מהקבועים בצו ההרחבה הכללי (למשל כאשר יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה הקובע תנאים פנסיונים משופרים), ניתן לטעון שבמקרה של התפטרות המעסיק אינו רשאי להחזירם אליו, דהיינו, הם מגיעים לעובד לפי סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים. במקרה של צבירה משמעותית בסעיף הפיצויים לא כדאי לעובד לוותר על כספי הצבירה וראוי להעמיד שאלה זאת למבחנו של בית הדין לעבודה. בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה. לעניין מרכיבי השכר לחישוב פיצויי פיטורין, המרכיבים הינם: שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר המחיה, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית ותוספת מקצועית.כאשר תוספת ניתנת באופן פיקטיבי היא תחשב חלק מהשכר לצורך פיצויי פיטורים. למשל תוספת רכב למי שאין רכב.אחזקת רכב - כל עוד מדובר בתשלומים המשמשים החזר לכיסוי הוצאות הרכב של העובד, ומותנים בתנאי, הם לא יחשבו כחלק מהשכר לצורך חישוב פיצויי הפיטורים.