נטע

vxfnho

אני עובדת שכירה,משתכרת לפי שעה,במקצוע בריאות בעסק שהתרחב לאחרונה וכולל מספר סניפים. כשנכנסתי לעבודה נאמר לי בע"פ כי בערבי חג וחולי מועד העסק פתוח ומי שרוצה מגיע לעבודה. וכי הם מעדיפים שימי החופשה שלנו ינוצלו בימים אלו ובימי הקיץ מכיוון שאלו זמנים "חלשים" בעסק. כך נהגתי מזה 4 שנים,עבדתי בחלק מערבי החג וימי חול המועד,ובחל לא,לפי העדפתי האישית. השבוע שמעתי את המזכירה אומרת ללקוחות שהעסק סגור בכל ימי חול המועד. וגם בערב ראש השנה העסק נסגר. האם האפשרות לעבוד בערבי חג וחולי מועד היא חלק מתנאי ההעסקה שלי? אם כן, האם המעסיק יכול לעשות שינוי בתנאי ההעסקה מבלי להודיע לי כל כך באופן אישי ולקבל את הסכמתי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המעביד הוא אשר קובע את מועדי החופשה. החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעביד ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלקה, ובלבד, שפרק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים. להבדיל, המעביד אינו רשאי להוציא את העובד ללא הסכמתו לחופשה ללא תשלום. מעביד המאלץ את עובדו לצאת לחופשה ללא תשלום, המעביד חייב לשלם את ימי החופשה והעובד רשאי לראות עצמו כמפוטר ולדרוש פיצויי פיטורים.