ציפי

פיצויים

יצאתי לפנסיה מוקדמת עקב מחלה וועדה רפואית של משרד הבריאות קבעה לי 100% נכות, מקבלת פנסיה ממקום העבודה, אך פיצויים לא קיבלתי כי נאמר לי שאני מקבלת פנסיה (עבדתי במקום העבודה כ 16 שנים)

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

הזכויות שלך כאשר מדובר בסיום העבודה בנסיבות של נכות, תלויות בסוג ההסדרים הפנסיונים על שמך. בנסיבות מומלץ לפנות לייעוץ משפטי. קבלת החלטות לגבי הסדר פנסיוני כרוכה בשיקולים אישיים רבים המשפיעים על התוצאה. להחלטות של עובד בקשר עם ההסדר הפנסיוני שלו משמעות כבדה מבחינה כספית. החלטה שגויה יכולה לגרום נזקים כספיים עצומים לפנסיה. לכן יש לקבל ייעוץ משפטי או ייעוץ פנסיוני מיועץ בלתי תלוי לגבי אופן מימוש הזכויות הפנסיוניות. חובתו של כל בעל רשיון פנסיוני (סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני) לערוך הליך ייעוץ פנסיוני הקבוע בחוק ובסיומו לתת ללקוח מסמך המלצה בכתב. יש להקפיד לקבל מסמך כזה בכל פגישה עם סוכן ביטוח פנסיוני או יועץ פנסיוני.