פיצויי פיטורין בחילופי מעבידים
אני עובד חצי משרה במשך 10 שנים כשומר באותו בניין, לפני שנתיים חברת שמירה (להלן - חברה א') הפסידה במכרז. הוצע לי להמשיך לעבוד באותו הבניין דרך חברה ב' - והסכמתי. כל הזכויות הסוציאליות שלי בחברה ב' אופסו, שכן מבחינתה אני עובד חדש. במקביל, הוצע לי להמשיך לעבוד בחברת שמירה א' בבניין אחר, והסכמתי, כך שהיום אני עובד בשני המקומות (שני חציי משרה). כמובן, הזכויות שלי נשמרו, ולכן לא דרשתי פיצויי פיטורין. כיום, אני חווה הרעת תנאים מצד החברה ב', לרבות צמצום היקף ההעסקה ושינויים תכופים בסידור עבודה (בד"כ ביצעתי משמרות קבועות) וככל הנראה חברה ב' תהיה מוכנה לשלם לי פיצויי פיטורין בגין השנתיים האחרונות שאני מועסק דרכה (כולל שחרור הכספים שהופרשו). אני יודע שלפי הלכת ווהל-אנלצביץ', מי שקיבל פיצוי פיטורין מהמעסיק הקודם (חברה א' שהפסידה במכרז), לא יכול לתבוע פיצויים בגין כל התקופה. השאלה שלי, האם עובד שלא קיבל פיצויי פיטורין (בגלל שהמשכתי לעבוד בחברה א' -באתר אחר), יכול לתבוע ולקבל פיצויי פיטורין מחברה ב' בגין כל תקופת העבודה באותו הבניין, שהיא 10 שנים רצופות? האם ניתן לתבוע גם את מזמין השירות?
לכאורה מגיעות לך זכויות בגין הותק בכל תקופת העבודה כולל מעסיק קודם. לשם כך יש להגיש תביעה גם נגד מזמין השירות.