נעמה

פיטורים בהריון

אני עובדת בסטודיו כשנה ושלושה חודשים במשרה מלאה, אך הבוסית שלי משלמת לי לפי שעות. לפני כשלושה חודשים הבוסית שלי גילתה שיש לה סרטן והיא הולכת לסגור את העסק שלה שהוא חברת בע"מ בסוף השנה (דהיינו סוף דצמבר). אני בהריון חודש רביעי, ואני הולכת להיות מפוטרת עוד כחודשיים בחודש שישי. האם אני זכאית לדמי אבטלה? האם אני אהיה זכאית לדמי לידה כשאלד יחד עם כל הזכויות? לאשה בהריון מגיע עד 40 שעות העדרות במהלך ההריון לטיפולים ובדיקות הקשורות בהריון, האם זה תקף עלי גם במשרה מלאה שהיא לפי שעה? האם אצטרך לשלם ביטוח לאומי בזמן אבטלה \ חופשת לידה? אשמח לתשובתכם, היות ואני מוטרדת מאוד. תודה רבה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מעביד אינו רשאי לפטר עובדת בהיריון העובדת מעל 6 חודשים ללא היתר בכתב ממשרד התמ"ת. על אישור של משרד התמ"ת לפטר עובדת בהיריון ניתן להגיש ערר לבית הדין האזורי לעבודה. מעביד אינו רשאי לפטר עובדת בחופשת לידה עד לאחר 60 יום מסיום חופשת הלידה. על עובדת המפוטרת בהיריון ללא אישור כאמור להגיש תביעה להחזרתה לעבודה ולחילופין לתשלום שכר מלא עד 60 יום לאחר חופשת לידה.