ירושלמי

דחיית תשלום משכורת

שם תוכן הודעה: האם למעביד מותר לדחות את מועד התשלום של חלק מהמשכורת על פי בקשת העובד? האם בכך המעביד עובר על החוק?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

החוק (חוק הגנת השכר) קובע כי מועד התשלום של המשכורת יהיה עד סוף החודש שעבורו הוא משולם, עד ליום התשיעי של החודש שלאחריו. דחיית תשלום המשכורת לאחר היום הקובע מהווה הלנת שכר, ובמקרה כזה יכול העובד להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולקבל פיצויים לפי הסכום שקבוע בחוק. חוק הגנת השכר, כאמור, הינו חוק קונטי, חוק מגן, המטיל על מעביד את החובה להעניק לעובדיו תנאי עבודה מינימליים מסוימים. חוקי המגן נועדו להגן על זכויותיהם של עובדים הן מפני המעסיקים והן מפני ויתור של העובד עצמו על זכויותיו, היינו מדובר בזכויות שהעובד אינו יכול לוותר עליהן.