י.

חופשה רציפה (אתי אלון)

אני עובדת קבועה בבנק, קיבלתי הוראה לצאת לחופשה רציפה עד סוף דצמבר, לצערי אין לי כרגע ימי חופש וגם אין לי צורך ותוכניות לחופשה. אני לא בתפקיד רגיש אלא אדמינסטרטיבי ללא קהל. מה ניתן לעשות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המעסיק אינו רשאי להוציא עובד ללא הסכמתו לחופשה ללא תשלום. מעסיק המאלץ את עובדו לצאת לחופשה ללא תשלום, חייב המעסיק לשלם את ימי החופשה, והעובד רשאי לראות עצמו כמפוטר ולדרוש פיצויי פיטורים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.

י.

הכוונה היא שאני מחוייבת לצאת לחופשה בת שבוע ימים (אתי אלון) בלבד ע"ח מאגר החופשות שלי (כשאין לי יתרת ימים). האם אני מחוייבת לצאת לחופשה לפי החוק למרות שאין לי יתרת חופשה בכלל? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

חשוב לציין כי לא ניתן לכפות על עובדים שאין להם מספיק ימי חופשה צבורים לצאת לחופשה מרוכזת. במקרה שהמעסיק מעוניין שעובד יצא לחופשה על-אף שאין לו מספיק ימי חופשה צבורים, המעסיק ייאלץ לשלם לעובד בעבור אותם ימים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

יציאה לחופשה על חשבון הימים הצבורים, כשאין כאלה, היא למעשה יציאה לחופשה ללא תשלום.