טל

הודעה על הפסקת עבודה

אני עובדת במשרד במשך 11 חודשים. מצאתי עבודה במשרד חדש והם מעוניינים שאתחיל לעבוד כבר בתחילת שבוע הבא. עדיין לא התפטרתי ממקום עבודתי עקב חופשה של המעביד. אני נחשבת לעובדת שעתי ואמורה לתת 11 יום זמן הודעה מוקדמת. שאלתי היא האם אני יכולה לתת מכתב מהתאריך של היום 15/12 וזה ייחשב לי בימים של מתן הודעה מוקדמת אפילו שהמעסיק אינו נמצא? (הוא יחזור ביום רביעי למשרד).

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובד שעתי בעל ותק של עד שנה מחויב ליתן הודעה מוקדמת של יום בגין כל חודש עבודה, ובמקרה שלך 11 ימים. עובד שהפסיק לעבוד ללא מתן הודעה מוקדמת להתפטרות למעביד, ישלם למעביד פיצוי בסכום השווה לשכר הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת. בפועל, לגבי עובד כאמור, רשאי המעביד לקזז משכרו האחרון, את ימי ההודעה המוקדמת שחייב העובד על פי החוק.ההודעה המוקדמת צריכה להינתן למעסיק בכתב, והיא תיחשב מהיום בו רשמת מכתב התפטרות למעסיק.