ביטול קבלה לעבודה ביום תחילת העבודה
שלום רב, לאחר 3 ראיונות בעמותה מסוימת שעוסקת בחינוך, ראיונות עם הממונה הישירה, הממונים האזוריים ומנהל העמותה, נתבשרתי כי התקבלתי לעבודה וכי אתחיל בעבודה היום. בשבוע שעבר התקשרתי לברר לגבי חוזה. ואז הממונה הישירה אמרה לי שהחוזה יודפס ביום הראשון לעבודה אחרי שאמלא טופס 106, כמוכן היא ביקשה ממני להביא תעודות רלווטיות ופרטים של ביטוח הפנסיה שלי. שאלתי אותה לגבי שכר ורכב ומשלא ידעה לתת לי תשובה אמרה שתברר ותחזיר לי תשובה ואכן היא התקשרה אלי ביום חמישי בצהרים ומסרה לי תשובות . הבוקר הגעתי לעבודה כפי שסיכמנו, בשעה 9.00 (אחרי שהייתי בפקק של שעה בערך) וכשנכנסתי למשרד קיבלה אותי המנהלת הישירה ומ"מ מנהל הסניף ומסרו לי שלצערם, אין אפשרות להעסיק אותי מכיוון שאין לי 3 שנות ניסיון בחינוך פורמאלי ושזו בעיה כי משרד החינוך דורש זאת. הם הסברו לי גם שהחליטו למסור לי את ההודעה פנים אל פנים ולא בטלפון כדי לכבד אותי. כששאלתי למה התנאי הזה של נסיון פורמאלי לא הופיע במודעה, נעניתי כי, מי שפרסם את המודעה זו חברת השמה ולא הם. שאלתי האם אין בהתנהלותם הפרת חוזה ומה אני אמורה לעשות, לקבל את הדין או שיש אופציה אחרת? אני שיניתי תכניות ובטלתי אחרות על מנת לעבוד במקום זה
מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבדוק האם הנזק שנגרם לך הוא בר פיצוי בנסיבות העניין.