הלנת שכר בגין אי שלחית טפסי פנסיה
שלום, התחלתי לעבוד במקום העבודה ב1.1.15 מקום זה משלם את השכר ב1 לחודש העוקב (משמע 1.2.15) מאחר ולא קיבלתי משכורת אתמול, פניתי לגזברות! תשובת הגזברית לכך שלא שולמה לי משכורת מפני שלא העברתי את פרטי חברת הפנסיה שברצוני להפריש אליה (יש לציין שפניתי לחברת מנורה מבטחים שיש לי שם קופה פעילה ונציג שלהם אמור לחזור אליי) עניתי לגזברית שאי דיווח/שליחת טפסים בנוגע לפנסיה איננה סיבה להלנת שכר וניתן לשלם לי משכורת על פי חוק ןלהפריש לי לקרן הפנסיה רטרואקטיבית (כידוע ניתן לעשות זאת גם חודשים אחורה ויש חברות שמשלמות רק אחרי 3/6 חודשים) תשובתה של הגזברית: "עד שאין כאן קרן פנסיה, בית הספר לא יכול לדווח שעות מערכת. כאשר אין דיווח של שעות מערכת, משמע, אין משכורת. החוק אומר שחובה להפריש לקרן פנסיה ולכן, אם לא מדווח אז אין אפשרות לדווח שעות" האם יש אמת בדבריה? תשובתה תמוהה מאוד ואינה עולה בקנה אחד עם ההתנהלות שלי מול מעסיקים בעבר! אשמח לחוות דעת מקצועית!
קיימים מספר מקרים בודדים בהם בין דין לעבודה יראה בהלנת השכר כלא מצדיקה קבלת פיצויי הלנת שכר: 1.אם הלנת השכר נעשתה בשל טעות כנה – אם למשל, הנהלת החשבונות של המעסיק הקלידה מספר חשבון בנק שגוי שלכם ובעקבות כך הכסף לא עבר לחשבונכם.2. אם הלנת השכר נעשתה בנסיבות שלא היו בשליטת המעסיק – אם למשל הייתה מעילה בכספי החברה, המחשב המרכזי קרס, או אם קרה כל אירוע אחר שלא הייתה למעסיק שליטה עליו ובעקבותיו הולן שכרכם – המעסיק לא יחוייב לשלם לכם פיצויי הלנת שכר.3. אם הלנת השכר התקיימה בשל חילוקי דעות על גובה השכר – אם אתם סבורים שמגיע לכם סכום מסויים כשכר עבודה, בעוד שהמעסיק שלכם סבור אחרת ובמידה וחילוקי הדעות הם ממשיים, בית הדין לעבודה עשוי למצוא את הלנת השכר כלא מצדיקה פיצוי. מעבר לכך, כל הלנת שכר הינה בניגוד לחוק, ותקים חבות למעסיק בפיצויי הלנה. ולעניין זה- המועד לתשלום משכורת חודשית הוא ה-1 לכל חודש. עובד ששכרו שולם באיחור מעל 9 ימים (10 בחודש ואילך) זכאי לפיצויי הלנת שכר שהם 20% על השבוע הראשון של האיחור ועוד 10% לכל שבוע נוסף. חשוב לציין, כי אם השכר לא שולם כלל, הזכות לפיצויי הלנת שכר תתיישן תוך שנה מהיום שבו רואים את השכר כמולן. אם השכר שולם באיחור, הזכות לפיצויי הלנת שכר תתיישן תוך 60 ימים מיום שהעובד קיבל את השכר, אולם בית הדין האזורי לעבודה רשאי להאריך את התקופה של 60 ימים לתקופה של 90 ימים.