חזרה לפורום

כמה שאלות בנושא דיני עבודה

רחל
רחלי

שלום, אשמח לעזרה בכמה נושאים 1) אני עובדת במשרד שמשלם לי משכורת חודשית של 5000 ש"ח (הסכומים משמשים לדוגמה) שבתלוש מחולקת לפי 4800 משכורת ו200 נסיעות (זה מה שחתמתי בהסכם מול המשרד כשהתחלתי לעבוד. בהתחלה לא התייחסתי לזה כלכך גם כי אני לא ממש מבינה בזה וגם כי 'פחדתי' להגיד משהו ולאבד את מקום העבודה החדש. בחודשים האחרונים שמתי לב שהוצאות הנסיעות שלי גבוהות יותר ממה שבפועל אני מקבלת (עדין במסגרת מה שמוגדר בחוק שעל מעסיק לשלם), פניתי לאחראית על השכר ומשאבי אנוש ואמרתי שעלות הנסיעת שאני מקבלת לא מכסה את מה שאני מוציאה ולא מגיעה גם לעלות של חופשי חודשי (במשרד משלמים נסיעות לפי חופשי חודשי), נאמר לי שתוספת נסיעות בפועל לא תוסיף לי למשכורת ומה שיקרה זה שיעדכנו את חלוקה ל4700 משכורת ו300 נסיעות ושכנראה המשרד 'נפגע' קצת בגלל שלא עשו את החלוקה הזאת מראש ככה ואז היו צריכים לשלם לי קצת יותר מבחינת ביטוחים וכו' . נשמע לי מוזר שכאילו מורידים לי קצת מהמשכורת כדי להשלים עלות נסיעות , האם זה הגיוני? האם הם יכולים לעשות את זה? 2) ימי מחלה ותשלום עבורם, אני יודעת שעל פי החוק על יום מחלה ראשון מקבלים 0% יום מחלה שני ושלישי מקבלים 50% ושאר הימים מקבלים מלא, אם עובד היה חולה 5 ימים שעבורם קיבל תשלום ימי מחלה על פי החוק, חזר לעבודה ואז אחרי שבועיים עקב החמרה באותה מחלה קיבל עוד שלושה ימי מחלה, במידה ומדובר באותה מחלה ובאותו מצב רפואי ולא משהו חדש/שונה, האם יש חישוב/נוהל שונה לגבי קבלת ימי מחלה? 3) מה נחשב להרעת תנאים? האם מדובר רק בשכר/נסיעות וכו' או האם גם תנאים ודברים פשוטים יותר כמו למשל מישהו שקיבל משרד משלו ואחרי תקופת עבודה מסויימת מעבירים אותו למשרד עם עוד מישהו? 4) אם נניח עובד מוגדר על משרד של 87% משרה אבל בפועל העבודה עצמה והשעות שנדרש ממנו לעבוד זה 100% משרה כשעל ההפרש הוא מקבל בעצם תשלום שעות נוספות. האם ניתן לאלץ אותו לעבוד מעבר ל87% משרה ולעבוד שעות נוספות? כמו כן האם יש הבדל להיות מוגדר ב100% משרה או פחות? אשמח לשמוע ממכם תודה מראש לעונים :)