לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלית

פיטורים בהסכמה

שלום, אני עובדת בסופר מזה שנתיים בערך, בשל הרעת תנאים וקיצוץ בשעות נוספות שהיו לנו עד היום יש לציין שאני עובדת ב50% משרה בלבד. החלטתי ללכת לבקש מכתב פיטורים או העלה במשרה, המעסיק סירב וסיפר שהחברה לא במצב הכי טוב שלה כרגע ואמר לי שיש דבר כזה שנקרא פיטורים בהסכמה. רציתי לדעת מה זה בכלל? ואם אני מסכימה ועושה זאת מה זה נותן לי אבטלה פיצויים? אובדת עצות אשמח לתשובה.

עו"ד גל גורודיסקי

"פיטורים בהסכמה" אינו מושג משפטי, שכן החוק מכיר או בהתפטרות או בפיטורים, בלבד. במקרה של "פיטורים בהסכמה" הזכויות הניתנות לעובד הינן מכוח הסכמה. ניתן להסכים כי העובד יקבל מכתב פיטורים, על מנת שיוכל לקבל דמי אבטלה מהביטוח הלאומי. כמו כן, ניתן להסכים כי המעסיק ישחרר לעובד את הכספים שנצברו בקרן הפיצויים או ביטוח מנהלים. ואולם, המעסיק אינו חייב לעשות כן, אלא מדובר בהסכמה בין הצדדים. בנוסף, חשוב לדעת כי עפ"י סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים, אם עובד התפטר מחמת הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה שבהן אין לדרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, התפטרותו תזכה אותו בפיצויי פיטורים (אם העובד בעל וותק של שנה ומעלה בעבודה). הפחתת שכר או היקף משרה הינן דוגמאות להרעה מוחשית או נסיבות אחרות שביחסי עבודה, שבהן אין לדרוש מהעובד כי ימשיך בעבודתו. על עובד להעמיד את המעסיק על כוונתו להתפטר עקב הרעה בתנאי עבודה בטרם יתפטר מעבודתו, ולאפשר למעסיק לנסות לתקן את ההרעה. במקרה שבו הסיכוי שההרעה המוחשית בתנאי העבודה תבוטל הוא מזערי, לא מוטלת על העובד חובת להתרות בפני המעסיק על כוונתו להתפטר.

עו"ד גל גורודיס'י

על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה