רותם

הלנת שכר - חברה בפירוק

שלום אני עובדת כמורה בבי״ס . אחד החברות שמרכיבות את קבוצת בי״הס נמצאת במצב של פירוק ( זמני ). אני עובדת שם שנתיים ( עם חופשת קיץ בה לא מלמדים) ואיני יודעת מה לעשות - ראשית המשכורת של ינואר עברה אליי כמחצית מהסכום ואני דורשת את הפיצויים המגיעים לי כתוצאה מכך? מה עליי לעשות? באיזו דרך ניתן לקבל את מחצית מהמשכורת האחרונה ואת הפיצויים המגיעים לי כחוק? אשמח להכוונה ( בטלא או בית דין לענייני עבודה או ..) בנוסף אחותי עובדת בבי״ס כרכזת לימודים, היא עובדת 5 שנים שם. היא מצאה עבודה אחרת - מתי תוכל להודיע להם שהיא עוזבת נוכח מצב הפירוק - אבל שזכויותיה לא ייפגעו ( פיצויים וכו ) אשמח לתשובה מהירה ..

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

לא ניתן להשיב על השאלה ללא בחינת פרטי המקרה הספציפי ומומלץ לפנות לייעוץ משפטי. ככלל, במקרה בו מקום העבודה נסגר והמעסיק אינו משלם את כל זכויות העובדים, יש לנקוט בהליכי פשיטת רגל, (מעסיק עצמאי) או פירוק (מעסיק שהוא חברה בע"מ) ולאחר מכן ניתן להגיש תביעה לתשלום הזכויות שלא שולמו למוסד לביטוח לאומי.