סעיף בחוזה עבודה - התייעצות
שלום אריק, אני לפני חתימה על חוזה עבודה, בחוזה מופיע סעיף: בסעיף זה יהיו למונחים הבאים המשמעויות המופיעות לצידן: "תקופת ההגבלה" תקופה של 05 )שנים עשר( חודשים וזאת החל מהמועד שבו אסיים את עבודתי בחברה - מכל סיבה שהיא. "עיסוקי החברה" פיתוח, תכנון, יצור, שיווק ומכירה של מדפסות תלת מימד, חומרים ושירותים )לרבות – שירותי תמיכה( נלווים למדפסות תלת מימד "עסק דומה" גוף המתחרה בחברה או המסייע להתחרות בחברה או המנסה להתחרות בחברה והכל בין - במישרין ובין בעקיפין והעוסק בפעילויות, עיסוקים ומעשים זהים או דומים לעיסוקי החברה כמוגדר לעיל, בין שהוא גוף מאוגד ובין שהוא יחיד. "לעסוק בעסק" במישרין או בעקיפין, בתמורה או שלא בתמורה, כמפורט להלן: להפעיל עסק, להיות עובד - של עסק, בשכר, במשכורת, על פי כתב מינוי או בכל דרך אחרת, להיות בעל עניין בעסק או בעל מעורבות אחרת, כבעלים, כבעל מניות, למעט החזקת מניות בחברות ציבוריות הנסחרות בבורסה מוכרת, להתאגד עם עסק או להתקשר בכל דרך שהיא עמו, לייעץ לעסק ו/או לממן עסק או להיות ערב להתחייבויותיו בכל דרך שהיא, להיות בעל אינטרס בשותפות, דירקטור, בעל תפקיד, סוכן או קבלן. .5.5 אני מתחייב כי בתקופת עבודתי בחברה ובתקופת ההגבלה לא אעסוק בעסק דומה בישראל או בחו"ל, אלא אם אקבל את אישור החברה מראש ובכתב. האם סעיף זה קביל בבית שפט, האם אכן אני מוגבלת עבודה בחוץ שנה לאחר סיום עבודתי בחברה? תודה רבה