הגדלת שעות עבודה
שלום. אני עובד בחברה מזה 6 שנים ללא חוזה. בסיס השכר שלי בתלוש היינו חודשי כאשר שעות העבודה היינן 144 שעות בממוצע בחודש. כיום המעסיק רוצה להגדיל את שעות העבודה ל 180 שעות בטענה שהוא משלם על משרה מלאה ורוצה שאשלים את השעות (כמובן ללא תוספת בשכר). האם הוא יכול לדרוש מימני להגדיל את שעות העבודה? האם מדובר בהרעה בתנאים? בתודה מראש.
חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטרכאשר. מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונהתהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.
עובדת רשות מקומית כ-35 שנה-חסר 3 חודשים להשלמה ל-70%. 1. האם יגלמו או לחלופין יתנו לי להמשיך עוד 3 חודשים מעבר לגיל שאני יגיע 67 -ב-1.8.15. 2. האם אקבל דרגת פרישה? או כפי שנוהגים לטעון: "הגעת לשיא ואין אפשרות להעניק לך דרגה" אודה מאוד אם אקבל מענה ל- 2 השאלות האם אוכל לדרוש עפ"י חוק.