חתימה על חוזה העסקה לא לפי תנאים
שלום, אני ממלצרת במסעדה במרכז כבר שנה וחודשיים ובהעסקתי לא החתימו אותי על שום חוזה רק נאמר לי בע"פ שהשכר השעתי שלי הוא 40 באמצע השבוע ו45 בסופ"ש , אם אנחנו עוברים את ההשלמה הזאת הכסף מחולק בין המלצרים ואם לא אז משלימים לנו. בנוסף לוקחים לי על כל שעה חמישה שקלים לביטוח לאומי, ביטוח בריאות, מס הכנסה וכדומה. ביום ראשון האחרון המעסיק חילק לנו חוזה בו מפורטים סעיפים שהם לא לפי החוזה שבע"פ כמו זה שהשכר השעתי הוא 25 ₪ לשעה, שיום שבת הוא יום המנוחה של העובד(שמחייבים אותנו להגיש שישי שבת וראשון) ,שדמי ההבראה שישולמו לנו הם לפי היקף העבודה שרשום בתלוש משכורת(והתלוש משכורת מפוברק כי זה טיפים וכתוב לי בתלוש כ-2000 שח פחות ממה שהרווחתי באותו בחודש), שהוא רשאי לקחת מאתנו 13 ₪ לארוחת עובד על כל שש שעות עבודה(שאנחנו אוכלים בתאכלס רק כשאנחנו עובדים 8 שעות ולא 6), שהוא ישלם לנו נסיעות כשהוא לא משלם באמת וכדומה... הוא מכריח את כל המלצרים לחתום על החוזה הזה(גם מלצרים שעובדים שם כבר 6 שנים) עד ליום ראשון ואם הם לא חותמים הם מפוטרים. אני פונה אליכם בשם כל המלצרים בסניף(כ-30) לעצה- האם אני חייבת לחתום? האם ברגע שאני חותמת הוותק מתאפס? האם החתימה על החוזה אומרת שהוא מפטר את הצוות (בכל הנובע מכך מבחינת פיצויים ) ומחתים על חוזה העסקה חדש? תודה מראש, כרמל וצוות מלצרים ממורמרים..
בנסיבות המקרה מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת למקסמם את המו"מ לזכויות העובדים לרבות על ידי בחינה מלאה של הצעות המעסיק ובחינה האם היא עומדת בתנאי הדין. קיימת גם אפשרות לארגון את העובדים במסגרת קיבוצית שתנהל מו"מ מול המעסיק בשם כל העובדים.