לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גל

הרעת תנאים

חר הצהריים טובים.רציתי לשתף ולהתיעץ לגבי שינוים שחלו במקום עבודתי. אני מנהלת צוות בחברת תקשורת מוכרת. בהסכם העבודה הראשוני עליו חתמתי ההסכם היה על שכר בסיס של 186 שעות חודשיות בשכר גלובלי של 5000 שקל. לפני כשבוע הועבר לי ולחבריי המנהלים טופס שאומר שהחל מהיום השכר שלנו אינו גלובאלי אלא 26.88 לשעה וזאת על פי חוק כלשהו שהשתנה לגבי שכר (אציין שזה קרה ממש כשהודיעו על העלאת שכר הבסיס ל25שח לשעה) יש לציין שבפועל במהלך עבודתי שלפני השינוי לא הגעתי ל186 שעות בעבודה ועדיין קיבלתי שכר גלובאלי של 5000 שקל.בנוסף,דבר זה הגיוני מכיוון שגם בשעות בהן אינני נמצאתבסניף אני מנהלת אותו טלפונית באופן אינטנסיבי. מה שקרה זה שהחודש לאחר השינוי השכר השעתי שלי ושל חבריי המנהלים לא הגיע ל5000 שקל אלא היתה ירידה משמעותית של בין 2000 ל1000 שקלים. מה באפשרותי ובאפשרות חבריי לעשות? האם דבר זה חוקי? האם באמת איו שכר גלובאלי יותר על פי חוק? תודה מראש

עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, מעבדי אינו יכול לשנות באופן חד צדדי את תנאי העבדוה והשכר של העובד. במידה ואת מתנגדת לשינוי תוכלי לתבוע את היתרה בבית הדין לדיני עבודה, ובנסיבות מסוימות ניתן אף להתפטר בדין מפוטר. חשוב לציין, כי תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה. לעניין שכר גלובאלי- על מנת שסעיף "שעות נוספות גלובליות" יהיה תקף במסגרת חוזה עבודה, ובהתאם לפסיקת בתי הדין, על המעסיק לדאוג למספר פרטים - עליו להפריד באופן ברור בין שכר הבסיס לרכיב ה"שעות הנוספות הגלובליות", באופן שבו יהיה ברור מהו השכר ומהו הגמול בעבור השעות שבהם עבד עובדו ביתר. שנית, על המעסיק לבחון היטב את שיעור הרכיב ולוודא שמדובר בגמול "שעות נוספות" הוגן כאשר כל ספק בעניין חישוב זה אמור לפעול לטובת העובד. במידה ומדובר בסכום שעות ספציפי, על המעסיק לערוך פיקוח מבוקר על השעות הנוספות בהן מועסק העובד, ולוודא שמתקיימים הכללים הנקובים בחוזה העבודה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה