לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביבית

דמי חגים למשרה חלקית פעם בשבוע

אני עובדת כמרצה לאנגלית במכלה אקדמית בצפון: פעם בשבוע ביום קבוע במשך 4 שעות כל פעם. בחלק מהשבועות יום העבודה הקבוע יוצא בחג: האם אני זכאית לתשלום עבור החג הזה או רק כעבור מספר חודשים או בכלל לא? תודה

עו"ד גל גורודיסקי

עובד שהוא אינו עובד חודשי זכאי לתשלום מלא עבור ימי חג שאינם חלים בשבת, או לתשלום נוסף, אם לא ניצל את מכסת ימי החגים (לעובדים חודשיים משולמת משכורת רגילה בכל חודש, גם בחודש הכולל ימי חג אלה)' במידה, וזאת במידה והוא עונה על התנאים הבאים: 1.הוא השלים שלושה חודשי עבודה במקום העבודה. 2.הוא עבד ביום שלפני החג וביום שאחריו, אלא אם כן נעדר בימים אלה בהסכמת המעסיק (למשל: אם לא שובץ במסגרת סידור העבודה, היה בחופשה, ימי מחלה, מנוחה שבועית, או גשר שהמעסיק החליט עליו.

אביבית

איך אדע האם אני נחשבת עובדת שעתית? או חודשית או משהו אחר? בחוזה כתוב כך: אני מתחילה לעבוד ביוני עד נובמבר: כמרצה במכללה בחיפה: החוזה מתייחס ל-5 חודשי עבודה כאמור: בחוזה מצוין עוד כי עבר מתן הרצאות במועדים קבועים ישולם תשלום על בסיס התעריף לשעה כפול שעות ההרצאה בפועל עבור החודש שחלף. מדובר על הרצאה פעם בשבוע, יום קבוע ושעות קבועות (10:00-14:00) האם לפי חוזה זה אני נחשבת עובדת חודשית? או שעתית? או בשכר יומי או בשכר לפי תפוקה? השאלה חשובה משום שאני רוצה לדעת האם אקבל תשלום עבור יום העבודה היחיד והקבוע בשבוע - אם ביום הזה נופל חג? האם אקבל זאת מיד ? או רק בחלוף 3 חודשים? תודה,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה