לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלכסנדרה

פיטורין בטיפולי פוריות

התחלתי לעבוד לפני שנתיים. אני עוברת טיפולי פוריות כבר שנה. מעביד הביא לי מכתב פיטורים. כמה זמן מותר לי טיפולי פוריות בלי פיטורין?

טל

היי, מניסיון (לצערי)... אסור לפטר 150 ימים מיום הטיפול האחרון (בתנאי שהמעביד יודע שעברת טיפול) ושנתיים מהטיפול הראשון. כמובן שאם המעביד ידע שאת נמצאת בטיפולים ופיטר אותך ללא אישור של משרד הכלכלה את רשאית לתבוע אותו על פיטורין כנגד החוק. חובת ההוכחה על המעביד להוכיח שסיבת הפיטורין אינה קשורה להיעדרך בשל טיפולי פוריות.

עו"ד גל גורודיסקי

עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות זכאים להיעדר מהעבודה על חשבון ימי מחלה, אם הרופא המטפל אישר בכתב כי הטיפול מחייב זאת, ובלבד שהעובדים הודיעו מראש למעסיק על ההיעדרות. היעדרות עובדים בגין טיפולי פוריות היא על חשבון ימי המחלה הצבורים לזכותם. כלומר, העובדים יקבלו שכר עבור ההיעדרות בגובה התשלום עבור יום מחלה כנהוג במקום עבודתם, ורק אם יש לזכותם ימי מחלה. המספר המקסימלי של ימים שבהם עובדת רשאית להיעדר בגין טיפולי פוריות הוא: 1.למי שעובדת 5 ימים בשבוע- עד 4 סדרות טיפוליות בשנה ובאורך של עד 16 ימים לסדרה, ובסה"כ עד 64 יום בשנה על חשבון ימי המחלה הצבורים לזכותה.. 2. למי שעובדת 6 ימים בשבוע - עד 4 סדרות טיפוליות בשנה ובאורך של עד 20 ימים לסדרה, ובסה"כ עד 80 יום בשנה על חשבון ימי המחלה הצבורים לזכותה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה