לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עידן

הפרת חוזה עבודה

בוקר אור , לצערי אני התחלתי לעבוד לפני כחודש וחצי במקום עבודה (על פניו מסודר) ואני טרם קיבלתי העתק חוזה עבודה חתום . האם לא מגיע לי ? האם רק אני חייב לחתום על חוזה מבלי שאני מקבל העתק חתום ע"י גורם רלוונטי מצד המעסיק ? בנוסף, אני מיום שישי האחרון לא עובד יותר היוות ואני ביקשתי לעבוד את השעות שנאמר לי בראיון הטלפוני (יש לי את השיחה מוקלטת) ולי נאמר בניגוד לכתוב בחוזה שחתמתי עליו שזה מה יש, לא טוב לך, קום ולך. אני לא מוכן שאף אחד התייחס אלי ככה ורק ידרוש מבלי לתת את שמגיע או יותר נכון הגיע לי. אני זקוק לעצה בנושא. אני מעוניין לתבוע אותם על הפרת חוזה מצידם (לא הגיוני לעבוד יותר מ12 שעות ביום!) תודה מראש, עידן

עו"ד גל גורודיסקי

עובד זכאי לקבל בתחילת עבודתו טופס הודעה לעובד המפרט את תנאי עבודתו, בהתאם לתבנית הקבועה בחוק. עובד שלא קיבל או עובד שהחל לעבוד לפני שנת 2002 זכאי לקבל טופס כזה על פי בקשתו. http://www.moital.gov.il/NR/rdonlyres/0BB3E5DC-DD04-45F8-B9CB-EBA66C7D3435/0/hodaalaoved.pdfאי מסירת הודעה לעובד מזכה בפיצוי עלולה להביא לסנקציה אזרחית החל מיום 11.12.2011 - מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה לעובד על תנאי עבודה או המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, הודעה על שינוי בתנאי עבודה רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמה). פיצויים לדוגמה יהיו בסכום שלא יעלה על 15,000 שקלים חדשים, ואולם רשאי בית הדין לעבודה, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצוי בסכום אחר; מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את זכויותיך וכדאיות הגשת תביעה בנסיבות הספציפיות שלך.

עידן

האם תוכל לסייע לי בנושא ? אשמח לדעת האם יש לי כאן קייס. המטרה לי הייתה לעבוד במקום עבודה אשר מכבד את שעות העבודה שעליה חתמתי . ולא, לא קיבלתי העתק חוזה וזה עוד לאחר שעברו 30 יום והוצאתי על כך מייל בנושא למשאבי אנוש שקלטו אותי . אודה לתגובתך ועזרתך בנושא

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה