רחל

קיזוז ק. נכות עקב השתכרות יתר

עקב ניתוח מוח שעברתי נקבעה לי נכות 50% בקרן הפנסיה במקום עבודתי משנת 2009 ומאז ירדתי לחצי משרה. מדי שנתיים מזמנים אותי לוועדה וממשיכים את הנכות לשנתיים נוספות. באוגוסט 2014 היתה הועדה רפואית שקבעה נכות 50% עד 7/16. במקביל נתבקשתי להמציא תלושי שכר כדי לבדוק השתכרות יתר. העברתי כפי שנתבקשתי, תלושי שכר לחודשים ינואר עד יולי לאותה שנה, וגם טופסי 106 לשנים קודמות. השכר הקובע להשתכרות יתר הוא 8205 שח. שכרי בעבודתי אינו מגיע לשכר זה אך בקרו חישבו את הממוצע לפי ינואר עד יולי ולא לפי ממוצע שנתי כמתבקש וכמובן שבצורת חישוב זו השכר יהיה גבוה יותר. עקב כך קיזזו לי את קצבת הנכות החודשית וגם רטרואקטיבית. פניתי וכתבתי אך אני מתקבלת בסחבת נוראית. אי אפשר לדבר איתם ישירות רק להעביר פניות דרך מוקד. מה לעשות???

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר ומסמכים מביטוח לאומי. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.