לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מושית

התפטרות

עד לפני חודש עבדתי ברשת מלונות במשך שנה ו-8 חודשים במעמד של עובדת שעתית. במהלך זמן עבודתי לא החתימו אותי על חוזה, התנאים שלי הורעו בחודשיים האחרונים לעבודתי כיוון שהמנהלת שלי התחלפה, במשך יותר מחצי שנה הובטחה לי העלאה במשכורת שבפועל לא קרתה ולכן החלטתי להתפטר. כשהודעתי על הפיטורים שלי בדקתי את החוק ולפי מה שהיה כתוב אני צריכה לתת 14 יום + יום לכל חודשיים של עבודה. בשכר שקיבלתי מהם ראיתי שהורידו לי 1300 ש"ח על הודעה מוקדמת כיוון שלטענתם הייתי צריכה לתת חודש. כשהודעתי על ההתפטרות שלי, אמרתי שעפ"י החוק שבדקתי אני צריכה לתת 22 יום והמנהל הסכים איתי אבל ביקש כטובה שאתן לו חודש כי אין לו מספיק זמן למצוא לי מחליף. כשהמנהל הודיע לכולם על ההתפטרות שלי במייל הוא קיצר לי את ימי ההודעה המוקדמת שנתתי לו וכמובן גם בייש אותי מולם בטענה שאני לא מוכנה להסכים לבקשתו מה שיצר כמובן המון כעסים ועצבים כלפיי. האם יש מה לעשות בנידון?

עו"ד גל גורודיסקי

לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001: עובד שעתי צריך ליתן הודעה מוקדמת להתפטרות, כמפורט להלן: במהלך שנת עבודתו השניה - 14 ימים עבור השנה הראשונה, בתוספת של יום אחד בשל כל שני חודשי עבודה בשנה האמורה. היינו, הנך נדרשת ליתן הודעה מוקדמת של 18 ימים (ולא 22 ימים), וזאת בהתאם לנתונים שציינת- עבור השנה הראשונה- 14 ימים, עבור השנה השנייה (יום לכל חודשיים)- 4 ימים נוספים, ובסה"כ 18 ימים.. בנוגע לשאלתך- מומלץ לפנות לייעות משפטי פרטני בנושא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה