הודעה מוקדמת לפיטורין וחופשה
ני עובד בחברה פרטית, משכורת חודש, כאשר בחוזה שלי כתוב שזמן הודעה מוקדמת הינה חודש ימים. אני בתהליכים למעבר עבודה. יש סבירות גבוהה שהתהליך יסתיים בשבוע שבועיים הקרובים. בשבועיים האחרונים של אוגוסט, מתוכננת לי חופשה בת שבועיים שאושרה זה מכבר ע"י המעסיק (טרם ידעתי שברצוני לעזוב) 1. האם בספירת חודש ימים אפשר להכליל את ימי החופשה ? 2. בחודש ספטמבר, ישנם חגים רבים. איך ימים אלה נספרים למניין ספירת 30 יום הודעה מוקדמת (במידה שהתהליך יתארך ונגלוש לספרמבר) תודה
אם העובד מחליט בניגוד לרצון המעסיק שהוא יוצא לחופשה בתקופת ההודעה המוקדמת, יחול סעיף 5(א)(7) לחוק חופשה שנתית, לפיו – אם העובד יצא לחופשה שנתית בתקופת ההודעה המוקדמת, מותרת חפיפה בין תקופת החופשה השנתית לתקופת ההודעה המוקדמת בתנאי שישארו לפחות 14 ימי הודעה מוקדמת לא חפופים. זאת עקב העובדה שלא מוקנית לעובד בחוק חופשה שנתית הזכות לקבוע מתי הוא יוצא לחופשה (ולכן החלטת העובד תאפשר חפיפה בין הזכויות והעובד יפסיד חלק מימי חופשתו השנתית.יצויין כי בתי הדין לעבודה לא התייחסו עדיין למקרה בו בטרם קבלת ההחלטה על פיטוריו של העובד, נקבעה חופשה לעובד ע"י המעסיק למועד שחל בתקופת ההודעה המוקדמת, או למקרה בו לאחר קבלת ההחלטה על פיטוריו של העובד, החליט המעסיק על חופשה שתחול על כלל/קבוצת עובדים במועד שחל בתקופת ההודעה המוקדמת האישית של העובד (למשל: חופשה מרוכזת בחול המועד). במקרים כגון אלה, המילה האחרונה תהא של בית הדין לעבודה. ימי חג באים במניין הודעה מוקדמת.