התפטרות ,פיצויים, פנסיה
שלום, אני בת 58 . עובדת מזה 22 שנה באותו המקום. אני מתכוונת להתפטר מעבודתי אך לפני כן אני מבקשת לברר. מה קורה לכספיי הפנסיה ולכספיי הפיצויים שצברתי במהלך השנים? האם ימי החופשה שנותרו לי יומרו לכסף וישולמו לי? האם ימי ההבראה שנותרו לשנת 2015 ישולמו לי גם הם? האם הדבר נעשה באופן אוטומטי או שעלי למלא טפסים (אם כן היכן?) , להתעמת משפטית? לדרוש את המגיע לי? תודה וכל טוב
עם סיום העבודה יש לוודא שהכספים בהסדר הפנסיוני עוברים על שמך. הדבר נכון גם לגבי הכספים הצבורים בסעיף התגמולים וגם לגבי הכספים הצבורים בסעיף הפיצויים. לשם כך יש להודיע בכתב לחברת הביטוח או קרן הפנסיה על הדרישה להעביר את הכספים על שמך ולספק את המסמכים הנדרשים לכך. יש לוודא שמקבלים אישור כתוב שהכספים עברו על שמך. במקרה בו נתקלת בבעיה להעביר את הכספים על שמך יש לפנות למחלקת פניות הציבור של הממונה על שוק ההון ולייעוץ משפטי. תקנה 5 לתקנות תקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (העברת כספים בין קופות גמל), תשס"ח-2008 קובעת שיש להעביר צבירה בין קופות בתוך עשרה ימי עסקים מהיום שמוגשת בקשת העברה מפורטת, חתומה ומלאה. לעניין ההבראה- מהשנה העשרים לעבודתו של העובד ואילך לעבודה במפעל - מגיע לעובד תשלום עבור 10 ימי הבראה.לעובדים במשרה חלקית תשולם קצובת הבראה באופן יחסי לחלקיות המשרה.עובד יהיה זכאי גם לחלק היחסי בעבור חלק מהשנה. במהלך תקופת העבודה ניתן לתבוע דמי הבראה עבור כל תקופת העבודה. לעניין החופשה-עובד זכאי עם סיום עבודתו לפדיון ימי חופשה שהיה זכאי לקבל בשלוש השנים המלאות האחרונות להעסקתו, בצירוף הימים שנצברו לזכותו בשנת העבודה השוטפת. תביעה לפדיון חופשה מתיישנת לאחר שלוש שנים ממועד סיום העבודה. מומלץ לפנות ליעעוץ משפטי בנושא.