לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ענבל

תביעה בגין עבודה בשבת

אני עובדת בחנות אשר פתוחה בשבתות. בחוזה כתוב כי עליי לעבוד 2 שבתות. האם אני יכולה לתבוע את מעסיקי מזה שנה וחצי על חוזה כזה ועל כך שנאלצתי לעבוד בשבתות ?? תודה

עו"ד גל גורודיסקי

בהתאם לסעיף 7 לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א-1951(להלן: "החוק"), מגיעה לעובד מנוחה בת לפחות 36 שעות רצופות לשבוע כשעות מנוחה שבועיות.באותו סעיף, מוסיף המחוקק כי המנוחה השבועית תכלול לגבי יהודי את יום השבת ולגבי מי שאינו יהודי את יום השבת או את יום הראשון או את היום השישי בשבוע.ככלל, החוק אוסר באמצעות סעיף 9 העבדה בעת המנוחה השבועית, אלא אם הותרה בהתאם לסעיף 12 לחוק. במידה וישנה מחלוקת האם עובד נופל בהגדרת החריג לחוק, כלומר שאין הוא זכאי לימי המנוחה כאמור בחוק, העובד רשאי העובד לבקש את הכרעת בית הדין בשאלה זו. בתקנות, אגב, ישנה רשימה ארוכה של תחומי עיסוק עליהם ניתן היתר להעבדה בשעות המנוחה כדוגמת: המטפלים בבעלי חיים, בתי אירוח, חקלאות, כבאות, אספקת מים, מצילים בבריכות שחייה, עובדי נמלים, מפעלים ומוסדות טיפול בזקנים או בילדים בתחום הרפואה. מומלץ לפנות לייעודץ משפטי פרטני בנושא.

ענבל

ואם חתמתי על חוזה שאני מסכימה לעבוד שישי ושבת? האם זה הופך את העניין לחוקי? (אני לא עובדת במקצוע המחייב עבודה בשבת ולמעשה המקום פתוח באופן לא חוקי בשבת). שאלתי היא האם אני יכולה לתבוע פיצויים על כל השבתת שחוייבתי לעבוד. תודה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה