שכירת עובדת לקראת הריון
אני עצמאי עם תנודתיות בכמות הפרויקטים ובגובה ההכנסה החודשית. כרגע יש הרבה עבודה ורציתי לשכור עובדת במשרה מלאה. הייתי כן איתה ואמרתי שיתכן מצב בו עוד X חודשים לא תהיה עבודה ונאלץ להפסיק את ההעסקה. היא בתמורה היתה כנה איתי ואמרה לי שבכוונתה להכנס להריון בעתיד הקרוב. טרם חתמנו על הסכם העסקה וכרגע זה רק בגדר דיבורים. לכן יש לי 3 שאלות: 1. האם יתכן מצב בו היא תיכנס להריון, תחזור מחופשת לידה ואז אהיה מחויב להעסיקה למשך עוד חצי שנה גם אם לא תהיינה לי הכנסות? 2. האם יש איזשהו מנגנון שמאפשר לקבוע מראש גמישות / הפסקת חוזה העסקה במידה שאין מספיק הכנסות? 3. יש שמועות שאסור לי בכלל לדבר איתה על נושאי הריון לפני כניסתה לעבודה - האם זה נכון? תודה רבה מראש, דניאל
חוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע כי אסור למעסיק להפלות בין עובדיו או דורשי עבודה, בין היתר, מחמת הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ גופית ועוד. בנוסף, חוק עבודת נשים קובע כי מעסיק אינו רשאי לפטר עובדת בהיריון העובדת מעל 6 חודשים ללא היתר בכתב ממשרד התמ"ת. על אישור של משרד התמ"ת לפטר עובדת בהיריון ניתן להגיש ערר לבית הדין האזורי לעבודה. כמו כן, מעסיק אינו רשאי לפטר עובדת בחופשת לידה עד לאחר 60 יום מסיום חופשת הלידה.