לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

שאלות לגבי דיני עבודה

שלום רב- יש לי מספר שאלות בנושא דיני עבודה ואשמח אם תוכל לעזור לי ולענות: 1.האם המעסיק מחוייב לשלם לעבוד סכום כלשהו עבור ארוחה במהלך יום העבודה? 2.האם המעסיק צריך לשלם סכום כלשהו פעם בתקופה עבור ביגוד (אני יודעת שיש מקומות שהדבר קיים)? 3.מה החוק לגבי דמי הבראה אם נכנסתי לעבודה בחודש מאי 2015 ומשלמים בסביבות יולי-אוגוסט דמי הבראה, האם אקבל דמי הבראה ביולי-אוגוסט 2016 או שבעוד שנתיים? (ידוע לי שיש מקרים שלאחר שנתיים המעביד משלם דמי הבראה פעמיים). 4.האם מעסיק מחוייב לשלם לעובד עבור קרן השתלמות? 5.לגבי נקודות זיכוי ממס עבור אקדמאים, הבנתי כי מי שיש לו תואר ראשון זכאי לנקודת מס למשך 3 שנים (משך התואר), במידה ועוזבים מקום עבודה לאחר כשנתיים לדוגמא, האם השנה השלישית של הפטור "נאבדת" או היא השנה האחרונה לפטור תושלם במקום העבודה הבא של העובד? 6.הבנתי כי לאחר שנה העובד מחוייב להודיע על עזיבתו את מקום העבודה לפחות חודש מראש, במידה והוא נותן למעביד לדוגמא שבועיים מראש ולא חודש לפני עזיבתו- מה החוק אומר בנושא זה. סליחה על כל השאלות ותודה מראש, דנה

עו"ד גל גורודיסקי

על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני. ככלל, ישנם ענפים בהם יש הסכמים קיבוציים הקובעים תנאים מיטיבים עם העובדים, כגון תשלום עבור ביגוד, ארוחות, קרן השתלמות וכו'. לגבי דמי הבראה, הרי שעובד יהיה זכאי לדמי הבראה, רק לאחר שהשלים את שנת עבודתו הראשונה במקום עבודתו. קצובת ההבראה תשולם באחד מחודשי הקיץ, מחודש יוני ועד חודש ספטמבר אלא אם כן הוסכם או נהוג מועד אחר במקום העבודה. לגבי הודעה מוקדמת, במקרה בו עובד אינו נותן הודעה מוקדמת מספקת המעסיק יהיה רשאי לקזז משכרו את החלק היחסי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה