ניוד עובד קבוע ברשות
שלום רב, אני עובדת בתור מזכירת מנכ"ל ברשות מקומית כשלוש שנים. יש לי קביעות כשעברתי את המכרז התפקיד לא היה תפקיד משרת אימון. לאחר שלושה חודשים יצא נוהל של משרד הפנים שמאפשר לקחת מזכירה למנכ"ל במשרת אמון. כיום התחלף ראש העיר והוא מעוניין למנות מינוי פוליטי מזכירה במקומי שהיא עובדת רשות במחלקה אחרת. אני מעוניינת להישאר בתפקידי. האם ניתן לנייד אותי ובאיזה תנאים - הדגש פה הוא שהניוד הוא מטעמים פוליטיים בלבד. שנית האם ניתן לכפות עליי להיות אחראית על תחום מסוים או רק לנייד אותי להיות מזכירה במחלקה אחרת על אף שאין משרה שהיא ברמה הזאת עוד ברשות. תודה.
חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.
זאת אומרת שכל עניין הרעת התנאים הוא רק בכדי להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויים? ללא כל עניין נוסף למשל שהמעביד יטען נגד העובד במקביל כל מיני טענות כדי לסבכו? מה לגבי עובדים שהם לא שכירים למשל נותני שירות חיצוניים? האם יש סיבה כלשהי נוספת לציין בעת התפטרות הרעת תנאים חוץ מבעניין פיצויים? כי נותן שירות חיצוני לא מקבל פיצויים. או שפשוט להודיע על סיום העבודה? במקרה של מחלוקת תנאים הרעת תנאים וכדומה? ציון הסיבה במקרה כזה חשוב?
הכוונה פה היא לא להתפטר אלה להישאר באותו תפקיד בדיוק. לאף אחד אין פה כוונה לוותר בקלות על קביעות במקום העבודה. הבחינ הצריכ הלהיעשות האם הם יכולים לנייד אותי שכן לא עברתי מכרז של משרת אמון אלה מכרז רגיל!