משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

חישוב ימי עבודה

רוע
רועי

שלום, במקום העבודה שלי אני עובד 4 ימים בשבוע (כל יום 9 שעות) ויש לי חצי יום נוסף (4.5 שעות) ויום שישי (4.5 שעות). האם אני נחשב כ-5 ימים בשבוע או 6 ? אני שואל כי שמתי לב שבתלוש שלי מופיע לי 22 ימי עבודה בחודש וצבירת החופש שלי היא לפי 5 ימים בשבוע. תודה.

RE:
עו&
עו"ד גל גורודיסקי

לפי חוק שעות עבודה ומנוחה יום עבודה מלא uרגיל (שאינן ערב חג או ערב יום המנוחה) כולל 8 שעות עבודה ביום רגיל. בצו הרחבה - הסכם מסגרת 2000 נקבע כי שבוע העבודה כולל 43 שעות. מכאן שבמקומות עבודה, בהם עובדים 5 ימים בשבוע, יום עבודה כולל 8.6 שעות (8 שעות ו-36 דקות) על פי חישוב של 43/5. במקומות עבודה מסוימים מקובל להתיחס ליום עבודה מלא כאל 9 שעות, אולם הדבר חוקי רק אם העובד ניצל במהלך היום הפסקה רצופה של לפחות 24 דקות, שנכללות בתוך 9 השעות או אם קיים הסכם קיבוצי באותו מקום עבודה הקובע כי יום עבודה מלא הוא בן 9 שעות (אולם בכל מקרה שבוע עבודה לא יעלה על 43 שעות).

RE:RE:
רוע
רועי

תודה