גילה

פיטורין בשל אי חתימה על הסכם חדש(הרעה בתנאים)

אני עובדת במקום עבודה כבר כמעט שנתיים. המעסיק ביקש לשנות לי את ההסכם שלא מתאים לי עקב אי רצוני לחתום עליו הוא מתכוון לפטר אותי האם זה חוקי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מעביד ועובד נקשרים בחוזה עבודה שמסכם את תנאי העסקה, השכר והנלווים לו. חוזה העסקה יכול להידרש לשינוי בהתאם לשינוי בנסיבות הכלכליות, המסחריות והמשקיות הפוקדות את מקום העבודה. שינוי לרעה יוביל מן הסתם לשינוי בתנאי העסקה של העובדים. זה טבעי ומתבקש. השכר שנקבע לפני שנים התאים ליכולת הכלכלית של בעל העסק. כיום, המשק במשבר וגם המפעל ולכן יש צורך בשינוי בתנאי החוזה, בהתאמה למצב החדש. אם כבר נאלצים לבצע שינוי בנסיבות שליליות ו/או חיוביות, יש לעשותו בתיאום עם העובד, תוך מתן הודעה מוקדמת ובלי לחץ וכפייה."שינוי חוזה עבודה או חלק מתניותיו במהלך תוקפו יעשה רק בהסכמת הצדדים שתינתן בהודעה מפורשת ובלי אילוץ" (דב"ע נג/54-3 עמוס חדד נ' מדינת ישראל). מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה