שעות מנוחה/התאווררות של עובד זר בתחום הסיעוד
עובדת הסיעוד של אבי, טוענת שמגיעות לה בכל יום שעתיים לצורך התאווררות בחוץ וזה אינו קשור לכך שמגיעות לה שעתיים מנוחה בכל יום (שהיא מקבלת בכל יום ויותר מזה) היות ועבדה שנים בשיכון בבלי ויש לה חברות שנפגשות בפארק ובמגורי אבא (הדר יוסף) לא מכירה אף אחד (וגם לא טורחת להכיר) -כשהתחילה לעבוד ביקשה לצבור את שעות ההתאווררות המגיעות לה ולצאת פעמיים בשבוע ל-3-4 שעותי. אבי הסכים בע"פ לבקשה,נשמע לו סביר, בכל מקרה לא הוחלט על ימים מסוימים ו/או קבועים ואבא לא חתם על מסמך או חוזה איתה. היא קבעה שזה יקרה בימי א+ה (הניחוש שלי היא רוצה לעבוד בשבתות כי השכר בשבת גבוה). לציין היא הינדואיסטית ולא נוצריה שצריכה ללכת לכנסיה בראשון. היא עובדת כמעט חודשיים. בהמשך הסתבר שהיציאה היא ל 5-6 שעות ואבי לא מנקה אותן משכרה (למרות שזה בעיני יציאה ל-1/4 יום חופשה) ובמצטבר מדובר על 2.5 ימים בחודש. עד כה לא היה בעייתי. אבל החודש התחלתי לעבוד בימי א+ה אחהצ ואינני יכולה להישאר ואבא נכה ולא יכול להשאר לבד. במקומה גייסתי עובדת ישראלית שמקבלת שכר שעתי נאה. היציאות "להתאווררות בפארק הירקון" עולות לנו כ-2800 ₪ בחודש ואבא מתקשה עם ההוצאות. הייתי מעדיפה שתצא בשבת אחה"צ שאז אני אצל אבא ואתן לה כסף לטקסי ובכלל ברצוני שתצא רק אחה"צ אחד בשבוע ולא לשלם על כך. אבל אם אין ברירה, אז שיהיה - פעמיים בימים ובשעות שאנו נבחר ועל בסיס משתנה, לפי מה שמתאים לתוכניותנו. מעבר לכך אני לא מוכנה שהיציאה תהיה ל5-6 שעות אלא 3 שעות. אני רוצה לדעת מה החוק ואם יש אפשרות אחרי חודשיים לסגת מהסידור הזה. אני מעדיפה לקבוע עובדות חדשות בשטח. השאלה האם אבא לא מפיר איזה חוק וחשוף לתביעה. ברצוני לברר האם יש חוק או רק נוהג (ואולי גם אין נוהג) לגבי מנוחה והתאווררות לעובד סיעוד זר ? אם כן במה מדובר? האם יש חפיפה בין השניים או שמגיע לעובד גם שעתיים מנוחה וגם שעתיים התאווררות בכל יום? האם יש סידור כזה של צבירת שעות לטובת יציאה מחוץ לבית המעסיק? האם המעסיק צריך לשלם לעבוד עבור שעות אלה ? האם לא מדובר למעשה ברבע יום חופש (6/24 שעות) שאותו יש לקזז מהמשכורת ? האם העובד מחליט באיזה ימים זה יקרה, או שהמעסיק?כמו כן שמעתי מספר מחירים עבור היציאה ליום חופש בשבת – 270 ₪, 300 ₪, 365 ₪, 400 ₪ וברצוני לדעת מה אומר החוק