רוזה

אי קיום תנאי מכרז במשך מספר שנים

שלום, אני עובדת בגוף ציבורי עם הסכם קיבוצי מסודר. לפני כתשע שנים זכיתי במכרז בתפקיד מתקדם יותר. המכרז היה מכרז פנימי ובו הובטח רובד מסויים על כל המשתמע מכך. קבלתי מכתב מינוי לתפקיד. לא הייתה במכתב הזה התייחסות לרובד. כשלושה חודשים לאחר מכן קבלתי מכתב שהמינוי שלי הוא לתקופת נסיון של 6 חודשים מרגע המינוי ובסוף 6 החודשים ייקבע הרובד. איני זוכרת מדוע, אך מעולם לא קבלתי התייחסות לנושא וגם לא בדקתי מה קורה. לפני זמן מה הייתה לי האפשרות לראות את הנתונים האישיים שלי במערכת (דרך יוזמה מסודרת של מחלקת כח האדם שלנו). כשהגעתי לנושא הרובד ראיתי שאני נמצאת ברובד נמוך מאוד ולא בזה שהובטח לי במכרז המקורי. פניתי לכח אדם לברר אם הנתונים נכונים והם ענו לי שהממונה שלי צריך להחליט אם לתת לי את הרובד. (וזאת למרות שזכיתי במכרז עם הגדרת רובד ברורה). מדובר על מכרז שבו זכיתי לפני תשע שנים ועל תפקיד שאני עושה בצורה נאמנה ומסורה. כח אדם פנה מיוזמתו לממונה וזה כעס עלי על שפניתי אליהם ולא אליו בנדון. כשהסברתי לו את הנסיבות הוא הבטיח לטפל בנושא. מתוך כבוד אליו חיכיתי בסבלנות - קיוויתי שהעוול בן תשע השנים יטופל ואקבל סוף סוף את הרובד בו זכיתי במכרז וגם החזר כספי על כל השנים שבהם עבדתי ברובד נמוך ולא כפי שהוגדר. היום נקראתי למשרד הממונה הבכיר וקבלתי רובד.... אך נמוך מזה שהוגדר בתפקיד וגם ללא התייחסות לעובדה שהייתי אמורה לקבל רובד מתוקן כבר לפני תשע שנים ואי לכך גם לקבל משכורת גבוהה יותר ההולמת את התפקיד בו זכיתי. אני לא יודעת מה זכויותי כאן - אם בכלל. אודה להתייחסותך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את כלל הנסיבות הספציפיות של המקרה המתואר ואת כלל ההסכמים החלים עליך על מנת לבחון את האפשרויות למצות את זכויותיך לרבות על דרך הגשת תביעה בבית הדין לעבודה.