תגובה
ומה בדיוק אומר החוק הבא: התפטרות עובד בעקבות העתקת מקום מגורים דינה כפיטורים לענין הזכות לפיצויי פיטורים, במידה ועומדת בתנאים שנקבעו בענין בחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, ובתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964 (להלן - התקנות), כמפורט להלן: 1. לרגל נישואים, באם התמלאו ארבעת התנאים - א. העתקת מקום המגורים למקום בישראל. ב. מקום המגורים החדש הוא מקום בו התגורר טרם הנישואין בן הזוג. ג. המרחק בין מקומות המגורים הוא 40 ק"מ ומעלה. ד. המרחק ממקום המגורים החדש למקום העבודה הרגיל גדל. ***חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 (להלן - החוק) מכיר במספר מקרים שבהם התפטרות העובד לרגל העתקת מגוריו, יחשבו כפיטורים ("התפטרות בדין מפוטר"), ובהתאם, יקימו לו עילה לקבלת פיצויי פיטורים ממעסיקו. החוק דורש כי מעבר העובד יהיה לישוב בישראל בו היה גר בן-זוגו, ובלבד והמרחק בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. *** העתקת מקום מגורים: 1. רואים התפטרותו של עובד כפיטורים אם המרחב בין מקום מגוריו החדש לבין מקום מגוריו הקודם הוא 40 ק"מ לפחות, ומקום מגוריו החדש רחוק יותר ממקום עבודתו מאשר מקום מגוריו הקודם. באפריל 2006 התחתנתי ועברתי לפני כשנה וחצי עם אשתי למקום בו התגוררה כל חייה , הוריה גרים שם כ- 40 שנה ואף רכשנו שם בית. מעבר לכך בעקבות המגורים המרוחקים יותר אני נאלץ לקחת אוטובוס מהבית לרכבת, רכבת עד ת"א מרכז, ואוטובוס מרכבת מרכז עד למקום העבודה ( כ- 4 שעות כל יום רק על נסיעות ) דבר שמשבש את שיגרת החיים שלי ( אני יוצא מהבית כשבני הקטן ישן וחוזר הביתה כשהוא ישן ).