לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאת בוגין

תשלום על ימי מחלה שתחילתם בערב חג

ימי מחלה שלום רב, בשבוע של ראש השנה הייתי חולה כל השבוע - 5 ימי מחלה, היום הראשון היה ביום ראשון 13.10 ערב ראש השנה שבו המשרדים שלנו היו סגורים ואילצו את כולנו לקחת חופש. היום השני היה ביום שני 14.10 חג ראש השנה, היום השלישי היה ביום שלישי חג ראש השנה 15.10, היום הרביעי היה ביום רביעי ה 16.10 והיום החמישי היה ביום חמישי ה 17.10. אני עובדת במשכורת חודשית 5 ימים בשבוע. האם מגיע לי תשלום על כל השבוע שכן על פי החוק תשלום מלא על ימי המחלה מתחיל ביום הרביעי והחמישי למחלה ? היינו מדובר במחלה שתחילתה ביום שבתון כמו שבת, הלוא כן ? תודה רבה

עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, על פי סעיף 2 לחוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 עובד זכאי לקבל מחצית מדמי המחלה רק בעד הימים השני והשלישי להיעדרו ותשלום מלא החל מהיום הרביעי. דמי המחלה יהיו בגובה שכר העבודה שהיה העובד זכאי לקבל אילו המשיך בעבודתו. בהיעדר הסדר מיטיב אחר לעובד, אין חובת תשלום למעסיק עבור יום המחלה הראשון. תקופת המחלה של עובד במשכורת חודשית כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים. תקופת המחלה של עובד שעתי (ששכרו משתלם על בסיס יום/שעה) לא כוללת ימי מנוחה שבועית וחגים.

ליאת

תודה על תגובתך המהירה הבהרה קטנה, מה ייחשב כיום הראשון לספירה ? אם יום ראשון נחשב כיום הראשון וזה ערב חג שבו החברה סגורה אז בעצם יוצא שצריך לשלם לי על כל השבוע נכון ? (כי שני ושלישי זה גם חג שבהם החברה סגורה) ??? תודה מראש

עו"ד גל גורודיסקי

תקנה 4 לתקנות דמי מחלה (נהלים לתשלום דמי מחלה) קובעת כי הפסקות בעבודה עקב יום המנוחה השבועית או חג שאין עובדים בהם, אם על פי חוק ואם על פי נוהג או הסכם יובאו בחשבון בחישוב תקופת הזכאות לדמי מחלה. על פניו נראה כי לא צריכים להוריד לך ימי מחלה בגין תקופת החגים, ואת אמורה לקבל תשלום בגין החגים אם עמדת בדרישות החוק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה