הסכם למתן שירותים
שלום רב, אני חתום על הסכם למתן שירותים עם מעסיק. כעיקרון החוזה מפרש שאין בנינו יחסי עובד ומעסיק ומגדיר אפשרות של סיום ההתקשרות במקרה שבו אין הפרה יסודית (לא מתייחס למצב של הפרה יסודית). במצב כזה אני אמור לתת למזמין השירותים שבועיים הודעה מראש ולערוך חפיפה למחליף (בתשלום). כמו כן החוזה מפרש שאני לא צריך להגיע למשרדי החברה כדי לבצע את העבודה ויש לי שיקול דעת איך ומתי לבצע את השירותים, שאני נותן שירותים בהיקף של משרה מלאה ושאני צריך להשתתף בפגישות עבודה עם מזמין השירותים כדי לקדם את הפרויקט (לא מפורט כמה פגישות ומתי). בפועל מה שקורה זה שכשנקבעות פגישות הם מתחילות לרוב באיחור רב מאוד בגלל מזמין השירותים, לפעמים כמה שעות לאחר שנסעתי במיוחד חצי שעה או יותר, לפעמים הם נדחות ליום אחר. לעתים מזמין השירותים לוחץ להיפגש בשעות מאוד מאוד מוקדמות או מאוחרות, יש אפס גמישות מבחינתו בזמנים ובמיקומים (שלפעמים הם אקראיים לחלוטין). פעם הוא דרש להיפגש איתי בשישי וכשעמדתי על כך שאיני יכול ביקש לפגוש אותי בשבת (גם את זה ביטלתי). כשלא הייתי זמין בטלפון בשל תקלה משעה 16:00 ועד למחרת בבוקר בתחילת יום העבודה המעסיק עשה מזה סצנה, למרות שממילא באותו יום אמרתי לו שאני לא עובד, הוא מבקש ממני לעתים משימות שקרובות לנושא החוזה אך אינם בתוכו ללא תוספת כאילו כחלק ממנו, וכשאנחנו קובעים פגישה, למרות שמעולם לא איחרתי לאחת, הוא מתקשר כמו פסיכי חצי שעה לפני לבדוק שאני בדרך וגם שולח עובדים אחרים שלו לבדוק את זה (מסתבר שהוא עושה את זה לכולם). אני מעוניין לסיים את העבודה בלי לתת לו שבועיים הודעה מראש וחפיפה למחליף, זה אפשרי בהתחשב בכך?
בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.