לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קוזט

הסעות לעבודה על ידי העובד

במקום העבודה שלי קיים הסדר שרציתי לדעת אם הוא חוקי. אין לנו הסעות מסודרות לעבודה מחברת הסעות אלה במקום זה כל עובד מביא איתו ברכב מספר עובדים ומקבל על כך סכום כסף נוסף במשכורת. אני רק אציין שהעובדים שמחים לעבוד כך והכל מרצון. השאלה שלי אם זה חוקי מבחינת ביטוח ודברים נוספים שאולי לא חשבנו עליהם.

עו"ד גל גורודיסקי

על פי צו הרחבה כללי במשק, עובד זכאי להחזר הוצאות עבור נסיעות לעבודה ובחזרה, במחיר המינימלי שניתן לבצע נסיעה זאת בתחבורה ציבורית ועד תקרה של כ-26.40 ₪ ליום עבודה. הפסיקה קבעה כי עובד זכאי להוצאות נסיעה אם המרחק מביתו לעבודה עולה על 500 מטר (חצי קילומטר). הצדדים להסכם העבודה רשאים להסכים ביניהם, כמובן, על הסדר טוב יותר עבור העובד, לרבות רכב צמוד חניון וכו' אולם אין חובה כזאת. הפסיקה קבעה כי ניתן להסכים שתשלום הוצאות הנסיעה יהיה כלול בשכר אולם לא ניתן להסכים שלא ישולם החזר נסיעות

עו"ד גל גורודיסקי

על פי צו הרחבה כללי במשק, עובד זכאי להחזר הוצאות עבור נסיעות לעבודה ובחזרה, במחיר המינימלי שניתן לבצע נסיעה זאת בתחבורה ציבורית ועד תקרה של כ-26.40 ₪ ליום עבודה. הפסיקה קבעה כי עובד זכאי להוצאות נסיעה אם המרחק מביתו לעבודה עולה על 500 מטר (חצי קילומטר). הצדדים להסכם העבודה רשאים להסכים ביניהם, כמובן, על הסדר טוב יותר עבור העובד, לרבות רכב צמוד חניון וכו' אולם אין חובה כזאת. הפסיקה קבעה כי ניתן להסכים שתשלום הוצאות הנסיעה יהיה כלול בשכר אולם לא ניתן להסכים שלא ישולם החזר נסיעות

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה