לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ק

ייעוץ לגבי עבודה - למטרת ידיעה

שלום רציתי לדעת... במקום עבודתי הנוכחי הייתה היתקלות קטנה עם אחראית הפרויקט שעבדתי בו. לאחר פגישה עם מנהל הבכיר של אותו מקום עבודה (להלן המנהל הישיר שלי) החליט להוציא אותי מאותו המקום של הפרויקט והעביר אותי למקום חברה עצמה לשבועיים על מנת "לבחון" אותי מקרוב ולא דרכינו יפרדו. בזמן שהותי בחברה עצמה לא הוגדר לי שום תפקיד מיועד או אפילו מקום על מנת שאוכל לשבת בו אלא עברתי ממחשב למחשב של עובדים אחרים ועבדתי בעיקר בלעזור לאחד העובדים. השאלה שלי היא כזאת, במידה שלאחר שבועיים של אותו בחינה נקרא לזה, לא היה לי תפקיד מוגדר מטעם המנהל, ולבסוף, למרות שלא קיבל ולו ההערה שלילית אחת עלי מאיזשהו עובד/ת, האם יכול להיות מצב שאני יפוטר בסוף בגלל שלא נמצא לי תפקיד מוגדר? האם אני יכולה להגיע למצב של תביעה של אותו מקום עבודה בכלל ואותו מנהל בפרט על אפשר להגיד סוג של יחס וזילזול כלפי? למרות שהוא איננו באמת ראה אותי עובדת למרות שהוציא אותי מאותו פרויקט על סמך כמה מילים מאותה אחראית הפרויקט....אשמח לקבל ייעוץ מה ניתן לעשות במצב כזה שמקום עבודה בהקדם... בתודה מראש

עו"ד גל גורודיסקי

חובתו של מעסיק המעוניין לפטר עובד לזמן אותו לשימוע, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. בהזמנה לשימוע על המעסיק להודיע לעובד על הכוונה לפטרו והסיבות לכך. לכל עובד זכות להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד. במהלך השימוע על המעסיק לשמוע בתום לב ובנפש חפצה את טענותיו של העובד ולערוך רישום של השימוע, ולא רק כדי לצאת ידי חובה, לאחר שההחלטה כבר התקבלה. מעסיק שלא נוהג בהתאם לאמור, נוהג שלא כדין והפיטורים עשויים להחשב כפיטורים שלא כדין המזכים את העובד בפיצוי ובמקרים קיצוניים אף בהחזרה לעבודה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה