שעות נוספות לפי חוזה אישי
שלום אני עובד בחברה שמספקת שרותי תוכנה ללקוחות ויושב דרך קבע אצל לקוחות. בחוזה העסקה שלי כתוב שאני מקבל תשלום עבור שעות נוספות באתר בו הלקוח משלם שעות נוספות. (הציטוט המדוייק מהחוזה בסוף השאלה). בחודש הקודם נעדרתי שני ימים מהעבודה בשל מחלה. קיבלתי אישור מיוחד מהמנהל שלי לקבל תשלום מלא על יום המחלה הראשון ועל השני קיבלתי חצי יום כחוק. באותו החודש עבדתי 16 שעות נוספות מעבר לתקן החודשי שלי. בפועל לא שילמו לי את השעות הנוספות. פניתי והסבירו לי שקיזזו את השעות הנוספות בימי המחלה מכיוון שעל ימי המחלה הלקוח לא משלם... קיבלתי את יום המחלה במתנה ולא ברור שמגיע לי את השעות הנוספות . לפנים משורת הדין מאשרים לשלם 9 שעות נוספות. לי חשוב העקרון לכל המקרים בעתיד. – האם באמת ניתן לקזז ימי מחלה בשעות נוספות לפי החוזה שלי? שאלה נוספת: חברי שעובדים באותה צורת העסקה בחברה שלי ובחברות אחרות, בדרך כלל לא מקבלים שעות נוספות. כנראה יש להם סעיף בחוזה שמסדיר את זה. בחוזה שלי שני סעיפים המצוטטים למטה. האם זה חוקי לא לשלם לי שעות נוספות לפי הסעיפים האלו? – אין בחוזה עוד סעיפים שעוסקים בשעות עבודה. ציטוט הסעיפים מהחוזה: שבוע העבודה הינו בן 43 שעות עבודה. זמן זה אינו כולל בתוכו זמן הפסקת צהריים. זמן הפסקת צהריים אינו נכלל במניין שעות העבודה עליהן יהודה מקבל שכר ועל יהודה לנכות בכל יום חצי שעה מזמנו לטובת הפסקת צהריים. ימי חג ומנוחה הינם כמצויין בחוק. * יהודה יקבל תשלום בעבור שעות נוספות על עבודה מעבר למכסת השעות החודשית (44 שעות נוספות ראשונות לפי 125% ואחר כך לפי 150%). הטבת שעות הנוספות תשולם רק באתר בו הלקוח משלם לחברה כנגד כל שעת עבודה של יהודה או במידה והחברה תאשר שעות נוספות. תודה רבה יהודה