לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אל

טופס 161 שהמעסיק ביקש ממני לשלוח לו על מנת לקבל את הפיצויים

שלום. פוטרתי ממקום עבודתי, ב30/6 היה היום האחרון שלי,(קיבלתי מכתב פיטורין עם התראה מראש), התקשרה אליי החשבת שכר של החברה (חזרה אליי אחרי שאני התקשרתי אליה) ואמרה לי שאני צריך להוריד מהאינטרנט טופס 161 למלא ולשלוח לה על מנת שאני אוכל למשוך את הפיצויים מחברת הביטוח. עכשיו אני בדקתי באינטרנט ורשום שם טופס 161 הודעה על פרישה מעבודה. אם אני שולח לה את הטופס הזה, זה לא יכול לגרום לי בעיות מבחינת הפיצויים? כלומר אם אני מגיש טופס כזה אז אני עלול שלא לקבל פיצויים? תודה יכול להיות שהיא התכוונה לטופס161א? ובמידה ואני מגיש טופס כזה האם זה גם יכול לפגוע לי בפיצויים? היא גם הלחיצה אותי, היא אמרה לי שאם אני לא מגיש את זה עד מחר אז היא תצטרך לבטל את ההשלמות של הפיצויים שהחברה מעבירה לחברת הביטוח. תודה

עו"ד גל גורודיסקי

עליך למלא טופס 161א, לאחר שקיבלת מהמעסיק טופס 161 מלא וחתום

אל

תודה על עזרתך. הגשתי לה את הטופס במוצ״ש (161א), זה לאחר שהיא אמרה לי בטלפון בגלל שאני מתעכב בהגשת טופס זה אני אקבל את ההשלמה של הפיצויים רק בעשירי הבא, מדובר בסכום של 1700₪, אז אמרתי לה שאם מדובר בסכום הזה אז אין לי בעיה שזה יכנס בחודש הבא, לאחר ששלחתי לה את הטופס במייל היא שלחה אלי היום מייל שהיא מסבירה לי שלגבי כל שאר הפיצויים (מה שיש אצל חברת הביטוח שזה כ31000₪) וגם לגבי טופס 161, אני אצטרך לחכות עד שהיא תשלם לי את ההשלמה של ה1700₪ שזה אומר בעשירי הבא, כלומר שאני יכול למשוך את כל הפיצויים מחברת הביטוח רק בעשירי הבא (כלומר להתחיל רק את התהליך), שזה נשמע לי לא הגיוני, היא לא הסבירה לי שקבלת טופס 161 וכל שאר הפיצויים מותנה בסכום הקטן שאותו היא צריכה להעביר לי לחשבון (ההשלמה) אני לא יודע. מה לעשות עכשיו. האם זה הגיוני מה שהיא אומרת? ובאמת היא יכולה לעכב לי את הפיצויים וקבלת טופס 161 בחודש? תודה על העזרה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה