חזי

תשלום עבור חגים לעובדי לילה

אני עובד כמעט רק משמרות לילה ועכשיו לפני החגים עבדתי לילה יום לפני החג ולא בערב חג כי היותי אחרי משמרת לילה ובמוצאי החג גם עבדתי האם אני אמור לקבל כסף על החגים

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על מנת לענות על השאלה יש צורך בנתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטיים, לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. ככלל, לפי צו ההרחבה הכללי במשק, עובד שעתי (שמקבל שכרו לפי שעה) זכאי לדמי חג לאחר 3 חודשי עבודה, אם עבד יום לפני החג (ערב חג) ויום אחרי החג. יש ענפים בהם עובדים המקבלים שכר לפי שעה זכאים לדמי חג גם אם לא עבדו ערב חג וביום שלאחר החג.