לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ג'קי

האם ניתן עוד לתבוע הלנת פיצויי פיטורין

בתאריך 10.10 קיבלתי פיצויי פיטורין חלקיים- ומאז ועד היום אני דיונים על הפרשי השכר שלי. האם אני עוד יכולה לתבוע גם על הלנת פיצויי פיטורין למרות שעברה שנה מהיום שהיו אמורים לשלם לי את הפיצויים?

עו"ד גל גורודיסקי

בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות לאור ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי. ככלל, לפיצויי הלנת שכר יש תקופת התיישנות מיוחדת לפי סעיף 17א בחוק הגנת השכר. 1. אם השכר לא שולם כלל, הזכות לפיצויי הלנת שכר תתיישן תוך שנה מהיום שבו רואים את השכר כמולן (היום התשיעי שלאחר המועד לתשלום). 2. אם השכר שולם באיחור, הזכות לפיצויי הלנת שכר תתיישן תוך 60 ימים מיום שהעובד קיבל את השכר, אולם בית הדין האזורי לעבודה רשאי להאריך את התקופה של 60 ימים לתקופה של 90 ימים. 3. הלנה שחוזרת על עצמה- אם הלין המעסיק את שכרו של העובד, או חלקו, 3 פעמים בתקופה של 12 חודשים רצופים שבתוך 3 השנים הרצופות שלאחר יום תשלום השכר שבו קשור הפיצוי, תהא תקופת ההתיישנות 3 השנים האמורות המעסיק יוכל לטעון לנסיבות מיוחדות מדוע אין לשלם פיצויי הלנת שכר בהתאם לסעיף 20(ד) לחוק הגנת השכר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה